Dolar

32,5580

Euro

34,8886

Altın

2.434,78

Bist

9.645,02

Cezire Eş Başbakanı: Kamışlı saldırısını IŞİD yaptı

Suriye’nin Rojava bölgesindeki Cezire kantonuna bağlı Kamışlı kentinden bu sabah bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda en az dokuz kişi öldü, 47 kişi de yaralandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-19 16:16:02

Cezire Eş Başbakanı: Kamışlı saldırısını IŞİD yaptı

Sputnik'in haberine göre, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı kentinde bu sabah 09.20 sularında patlayıcı yüklü bir kamyonla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırı Kamışlı'nın doğusunda yer alan Enteriye mahallesindeki Kamışlı Asayiş Merkezi ile hemen yanındaki sanayi bölgesinin kesiştiği kavşakta meydana geldi.

Saldırıyla ilgili Sputnik'e konuşan Cezire Eş Başbakanı Huso, Kamışlı saldırısıyla büyük bir katliamı amaçladığını belirtti.

“IŞİD, YPG'ye bağlı Asayiş Merkezinin binasına yarım ton yüklü patlayıcıyla girmek istedi. Ancak giremeyince kamyonu süren IŞİD üyesi asayiş merkezi yakınındaki kavşakta bomba yüklü aracı patlattı” diyen Huso, saldırının gerçekleştiğinin noktanın sivillerin yoğun olduğu bir sanayi bölgesi olduğunu kaydetti.

'SALDIRIDA İKİSİ ÇOCUK YEDİ SİVİL HAYATINI KAYBETTİ'

Huso, saldırıda ikisi çocuk yedi sivil ve iki güvenlik görevlisinin öldüğünü; beşi ağır 47 kişi de yaralandığını açıkladı.

Saldırıyla ilgili soruşturma başlattıklarını ifade eden Huso, kent genelinde olası başka bir intihar saldırısına karşı da tedbirli olduklarını ve kentin kontrol altında olduğunu ifade etti.

Haber Ara