Dolar

32,5914

Euro

34,8653

Altın

2.491,07

Bist

9.709,15

Cezayirli siyasiler, Fransız Büyükelçi'nin ülkedeki 'şüpheli' temaslarına tepki gösterdi

Cezayirli siyasiler, Cumhurbaşkanı Tebbun'un yaklaşık 1,5 aydır Kovid-19 tedavisi için yurt dışında olduğu bir dönemde Fransa'nın Cezayir Büyükelçisi Gouyette'nin ülkede yürüttüğü 'şüpheli' temaslarına tepki gösterdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-11 20:05:36

Cezayirli siyasiler, Fransız Büyükelçi'nin ülkedeki 'şüpheli' temaslarına tepki gösterdi

Cezayirli siyasiler, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un yaklaşık 1,5 aydır yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi için yurt dışında olduğu bir dönemde Fransa'nın Cezayir Büyükelçisi François Gouyette'nin ülkede yürüttüğü "şüpheli" temaslarına tepki gösterdi.

Cezayir Ulusal Demokratik Topluluk Partisi (UDTP) Milletvekili Emire Selim, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Fransız Büyükelçi Gouyette'nin son dönemde bazı siyasi kesimlerle yürüttüğü ve kamuoyunda "şüpheli" olarak değerlendirilen temaslarını eleştirdi.

Selim, "Fransız Büyükelçi, siyasi hayatımızdaki boşluğu, kaos ve propaganda için kullanıyor. Bedeli ne olursa olsun geçiş dönemine hayır. Fransız Büyükelçi, insan haklarını savunma ve özgür siyasi ifade hakkına destek gerekçesiyle elçilik konutunda geçiş dönemi çığırtkanlarını konuk ediyor." ifadelerini kullandı.

"Fransız Büyükelçi'nin, Cezayir'in bir muz cumhuriyeti olmadığını anlaması gerek"

Gouyette'nin söz konusu temasları nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılmasını isteyen Selim, şunları kaydetti:

"Büyükelçi'nin, Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum tarafından çağrılmasını ve kabul edilemez davranışlarından ötürü kendisine protesto notası verilmesini talep ediyorum. Büyükelçi'nin, Cezayir'in bir muz cumhuriyeti olmadığını anlaması gerek."

Haber Ara