Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cezayirli muhaliflerden ortak aday çıkarma girişimi

Barış Toplumu Hareketi, Adalet ve Kalkınma Cephesi'nin başlattığı seçimlere tek adayla çıkma girişimini ilkesel olarak kabul etti

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-11 19:28:44

Cezayirli muhaliflerden ortak aday çıkarma girişimi
Cezayir'deki İslami eğilimli en büyük parti Barış Toplumu Hareketi, muhaliflerin 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak bir adayla girme girişimini ilkesel olarak kabul ettiğini duyurdu.

İslami eğilimli muhalif Abdullah Caballah'ın liderliğini yaptığı Adalet ve Kalkınma Cephesi'nin, birkaç gün önce seçimlere tek bir adayla çıkmak için muhalifler arasında başlattığı istişare görüşmelerine Barış Toplumu Hareketi'nden olumlu cevap geldi.

Hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu girişimin ilkesel olarak kabul edildiği kaydedildi.

Barış Toplumu Hareketi daha önce hareketin lideri Abdurrezzak Mukri'yi cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday göstermişti. Caballah da başlattığı girişim çerçevesinde dün Barış Toplumu Hareketi liderleriyle bir araya gelmişti.

Abdülaziz Buteflika, dün halka yönelik yayınlanan mektubunda, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 5'inci kez aday olduğunu açıklamış ve seçimi kazanması durumunda da bazı reformlar yapacağı sözünü vermişti.


Haber Ara