Dolar

32,5065

Euro

34,5753

Altın

2.492,73

Bist

9.548,09

Cezayir Dışişleri Bakanı'ndan Kuveyt Emiri'ne ziyaret

Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil, Ortadoğu'da sürdürdüğü temaslar kapsamında Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile bir araya geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-07 20:38:07

Cezayir Dışişleri Bakanı'ndan Kuveyt Emiri'ne ziyaret

Kuveyt resmi ajansı KUNA'nın haberine göre, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah tarafından Havali ilindeki Beyan Sarayı'nda kabul edilen Mesahil, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın mesajını iletti. 

Söz konusu mesajda, iki ülke ve halkları arasındaki kardeşçe ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası alanda yaşanan son gelişmelere değinildiği ifade edildi. 

Mesahil ile beraberindeki heyetin, bugün ayrıca Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah tarafından da kabul edildiği aktarıldı. 

Haberde, Mesahil'in Başbakan Şeyh Cabir'e enerji, tarım, turizm ve sanayi başta olmak üzere ülkesindeki farklı yatırım fırsatlarına ilişkin bilgi sunduğu kaydedildi.

Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil, Suudi Arabistan, Mısır, Umman ve Katar'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından pazar günü Kuveyt'e gelmişti. Dün Kuveytli mevkidaşı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah'la görüşen Mesahil'in Ortadoğu turu kapsamında Bahreyn, Ürdün ve Irak'ı da ziyaret etmesi bekleniyor. 

Haber Ara