Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Cezayir'deki İslami partiler birleşecek mi?

Ülkenin en büyük İslami eğilimli partisi Barış Toplumu Hareketi, parlamento seçimlerine İslami partilerin ortak bir listeyle girmesi fikrini reddetti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-25 18:44:23

Cezayir'deki İslami partiler birleşecek mi?

Barış Toplumu Hareketi lideri Abdurrezzak Mukri, partisinin sosyal  paylaşım sitesi hesabından yaptığı yazılı açıklamada, mevcut durumun ve  önümüzdeki seçimlerin tam birleşmeyi gerektiren bir fırsat anlamına gelmediğini  ifade ederek, parlamento seçimlerine, partisinin ortak bir listeyle girmeyi kabul  etmediğini belirtti.
 
Ülkedeki tüm İslami akımların tek bir çatı altında toplanmasının  "korkunç" bir şey olacağını vurgulayan Mukri, bu durumda içeriden ve dışarıdan  onlara karşı koalisyon oluşturulması ve yollarının kesilmesi için gerekçe  verilmiş olacağını söyledi.
 
Mukri ayrıca iller bazında yapılacak yerel ittifaklara kapılarının  açık olduğunu sözlerine ekledi.
 
Cezayir'de Adalet ve Kalkınma Cephesi ile Nahda Hareketi, geçen  çarşamba günü birleşme kararı alarak stratejik ittifak anlaşması imzalamıştı.  Parti liderleri, ülkedeki İslami akımların, gelecek nisan ayında yapılması  beklenen genel seçimlere, ortak bir listeyle girmesi çağrısında bulunmuştu.
 
Cezayir'deki İslami akımlar arasında, Barış Toplumu Hareketi, Adalet  ve Kalkınma Cephesi,  Nahda Hareketi, Islah Hareketi ve Değişim Cephesi partileri  yer alıyor.  

Haber Ara