Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Cezayir'de tarikat şeyhlerinden Buteflika açıklaması

Cezayir'de sufi tarikat şeyhleri 'Ülkedeki son durumlarla ilgili Cezayir tekkelerinden ortak bildiri' başlığında bir bildiri yayımlayarak, devlet erkanına ve halka bazı tavsiyelerde bulundu. Şeyhler, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 'onurunun korunması' çağrısı yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-21 00:48:19

Cezayir'de tarikat şeyhlerinden Buteflika açıklaması

Cezayir Din İşleri Bakanı Muhammed İsa'nın sosyal medya hesabı Facebook'tan paylaştığı bildiride, "Cezayir'in parlayan resmini çizen" halk hareketinden övgüyle bahsedilirken, "fazilet sahibi" olarak nitelenen Cumhurbaşkanı Buteflika'nın onurunun korunması çağrısı yapıldı.

Bildiride, ülkenin faydasının gözetilmesi, vatanın içinde bulunduğu krizden çıkması için en kısa zamanda yapıcı diyalog başlatılması gerektiği vurgulandı.

"KAOS DEĞİL, KURUMSAL GEÇİŞ GEREKİYOR"

Ayrıca Cezayirlilerin talep ettiği siyasi rejime geçişin, ülkenin tehlikelerden uzak tutulması için kaos içerikli bir geçiş değil, kurumsal bir geçiş olması gerektiği kaydedildi.

KAÇ ŞEYH ve KİMLER İMZA ATTI?

Bildiride imzası bulunan şeyhlerin sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

CEZAYİR'DE TEKKE ve TARİKATLARIN TUTUMU

Cezayir'de etkinliğe sahip tekkeler ve dini tarikatlar, 1999'da göreve geldiğinden bu yana Buteflika'yı destekleyen tutumuyla biliniyor. Bu tutum, Arap dünyasında din adamları çevresinde dıklıkla görülüyor. Fakat bazı farklı sesler de çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Cezayir Müslüman Alimler Birliği de Buteflika karşıtı bir açıklamayla basında yer almıştı.

CEZAYİR'DE BUTEFLİKA SORUNU

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın sağlık sorunlarına rağmen bir kez daha aday olması, ülkesinde bir süredir protestolara neden olmuştu.

CEZAYİR'DE SEÇİMLER ERTELENMİŞTİ

Buteflika, 11 Mart Pazartesi günü sürpriz bir kararla 18 Nisan'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerini ertelediğini, adaylığını geri çektiğini ve hükümette kapsamlı değişiklikler yapılacağını duyurmuştu.

Cezayirliler söz konusu kararlarla "Buteflika'nın görev süresinin tarihi belirlenmeyen seçimlere kadar uzatıldığı" gerekçesiyle gösterilerini sürdürüyor.

(İlgili haberlere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1049825_1


33_1

Haber Ara