Dolar

32,5502

Euro

34,9566

Altın

2.426,08

Bist

9.722,09

Cezayir'de 3 iş adamı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı

Kuninef Kardeşler olarak bilinen 3 iş adamı, istifa eden Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'ya yakınlıklarıyla tanınıyor

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-24 14:35:25

Cezayir'de 3 iş adamı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
Cezayir'de eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'ya yakın 3 iş adamı yolsuzluk gerekçesiyle tutuklandı.

Cezayir yerel televizyonu Şuruk'un haberine göre, başkent Cezayir'deki mahkeme, yolsuzluk soruşturmasında "Kuninef Kardeşler" olarak bilinen iş adamları Rıza, Kerim ve Nuh Kuninef hakkında tutuklama kararı verdi.

En-Nahar televizyonu da aynı soruşturmada Cezayir Sanayi Bakanlığından aralarında iki kadının da yer aldığı 7 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Cezayir resmi makamları ise konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Kuninef Kardeşler olarak bilinen isimler pazartesi günü "nüfuzlarını kullanarak kamu ihalelerini kazanmak ve bu ihalelere ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemek" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Cezayir'de petrokimya, telekomünikasyon ve imalat gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Kuninef Kardeşler, iş dünyasında istifa eden cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'ya en yakın isimler arasında gösteriliyor.

Cezayir'in en zengin iş adamı olarak gösterilen Issad Rebrab da yolsuzluk suçlamasıyla dün tutuklanmıştı.

- Cezayir'de hız kazanan yolsuzluk operasyonları

Cezayir'de Abdulaziz Buteflika 2 Nisan'da yoğun halk protestoları karşısında ordunun da sözlü müdahalesiyle istifa etmek zorunda kalmıştı.

Buteflika'nın istifasına rağmen, protestolarına devam eden Cezayirlilerin ortak talepleri arasında, ülkelerindeki yolsuzluklardan hesap sorulması da yer almıştı.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, dün yaptığı açıklamada, yargının yolsuzluklara ilişkin başlattığı soruşturmaları desteklediklerini söylemişti.

Salih, daha önce yaptığı bir açıklamasında da siyaset, bürokrasi, ordu ve iş dünyasından isimlerin bulaştığı yolsuzluk skandallarını isim isim zikrederek, bu dosyaların yeniden açılacağını belirtmişti.

Haber Ara