Dolar

32,5912

Euro

34,7532

Altın

2.497,42

Bist

9.524,59

Cezaevine girmek için para veriyorlar

Güney Kore'de günlük yaşamın stresinden kaçmak isteyenler 'İçimdeki cezaevi' (Prison Inside Me), isimli 'sahte cezaevi'nde kalıyor. 2013'te bir evli bir çift tarafından kurulan şirket, bugünlerde insanların hapse girmek için sıraya girdiği ve ücret ödediği bir yere dönüştü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-26 11:33:55

Cezaevine girmek için para veriyorlar

Cezaevi'nin kurucularından Noh Ji-Hyang, "Eşim bir savcı. Bazı zamanlar haftada 100 saati aşan sürelerde çalışıyordu. Bunaldığı zamanlarda, 'Böyle çalışmaktansa 1 hafta hapis yatmayı tercih ederim' diyordu. İnsanların günlük hayatın stresinden uzaklaştığı bir yer fikri böyle ortaya çıktı" dedi.

Bu fikirden yola çıkarak, Hongcheon bölgesinde bir tesis kuruldu. Cezaevinde kalmak isteyenler, listeye adlarını yazdırdıktan sonra bir gece için 90 dolar ücret ödüyor. 2013'te bir evli bir çift tarafından kurulan şirket, bugünlerde insanların hapse girmek için sıraya girdiği ve ücret ödediği bir yere dönüştü.

Bu hapishanede telefon kullanılmıyor özel kıyafet giyiliyor

Bu sahte hapishane de 'mahkumların' telefonları ve diğer kişisel eşyaları alınıyor ve özel kıyafetler giydiriliyor. Yalnızca tuvaleti bulunan 5 metrekarelik bir hücreye yerleştirilenlere bir yoga matı, bir kalem ve defter veriliyor. 'Hapishane'nin kurallarına göre, diğer mahkumlarla konuşmak da yasak.

Burada bir gün geçiren müşterilerden Park Hye-ri, "Çok uzun süreler çalışıyorum, çok meşguldüm. Şu an burada olmak yerine işlerimi bitirmem gerekiyordu. Ama bir an durup düşünmeye ve hayatımın nasıl daha iyi olacağına karar vermem lazımdı. O yüzden buradayım. Burada kendimi daha özgür hissediyorum" sözleriyle deneyimini anlattı.

Geri dönecekleri hapishane

Cezaevinde kalanların özgürlük duygusunu tattıklarını söyleyen Noh Ji-Hyang, "Buraya gelenler genelde 24 ya da 48 saat geçiriyor. Günlük hayatta, beklentiler içindeki baskıyı fark ettiklerinde, ‘Burası bir hapishane değil, geri döneceğimiz bir hapishane' diyorlar" dedi.

Haber Ara