Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Ceylanpınar olayında 'FETÖ' şüphesi

2015 yılında Ceylanpınar'da iki polis memurunun başlarından vurularak şehit edilmesi olayının arkasında FETÖ'nün olma şüphesi gündeme geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-06 09:38:10

Ceylanpınar olayında 'FETÖ' şüphesi

Habertürk'ün haberine göre, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 22 Temmuz 2015'te, polis memurları Feyyaz Yumuşak (24) ve Okan Uçar (25) evlerinde başlarından vurularak şehit edildi. Çözüm sürecini bitiren “suikast” olarak anılan 2 polisin evinde öldürülmesine ilişkin cinayetin ardında Cemaat'in bulunduğu iddiası gündeme geldi. Olay sonrası, terör örgütü PKK'nın askeri kanadı HPG saldırıyı üstlenmişti. Ancak daha sonraki günlerde KCK, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, saldırıyı PKK'nın yapmadığını iddia etmişti.

HÂKİM, FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Çözüm sürecini bitiren bu olayın ardından operasyon başlatan polis, ertesi gün taziyeden dönen 5 kişinin içinde olduğu bir aracı durdurdu. Polis, araçta haciz olduğunu belirterek içindekileri sorgu için bekletmeye başladı. Telsizle yapılan sorgunun uzaması üzerine araçta bulunanlar kendi istekleriyle emniyete gitti. İşlemler sürerken 5 kişi emniyetin bahçesinde beklemeye başladı. Haciz işlemi için emniyete götürülen 5 kişi, 2 polisin şehit edilmesiyle ilgili soruşturmaya dahil edildi. İddiaya göre polise gelen bir ihbar telefonunda, araçta bulunanların isimleri verilerek, polisleri öldürdükleri söyleniyordu. Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen grup, sorguya alındı. Polislerin öldürüldüğü evin kapısını, babası çilingir olan M.N.Y.'nin açtığı öne sürüldü. Ancak M.N.Y'nin babasının çilingir olmadığı ortaya çıktı. Davayla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı. Dosyaya da gizlilik kararı konuldu. Darbe girişimi sonrası sanıklar hakkında tutuklama kararı veren Hâkim Nurettin Bulut, FETÖ soruşturmasında tutuklandı. Savcı Mehmet Kıvanç Kılsızoğlu'nun Ceylanpınar soruşturmasını tamamlamasının ardından hâkim olarak atandığı Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi'nde de yine FETÖ soruşturması kapsamında arama yapıldı.

 HTS KAYITLARI İMHA EDİLDİ'

Sanıklardan Sedat Aydın'ın avukatı Hüseyin Akay, davaya delil olan HTS kayıtlarının savcının talimatıyla yok edildiğini iddia ederek, şunları söyledi: “Savcı birçok delili görmezden gelmiş, HTS verilerini ve kopyalarını imha ettirmiş. Tutuklamayı yapan hâkimlerden birinin tutuklanması, sansasyon yaratacak bir durum. FETÖ ilgisi olabilir de olmayabilir de. İhbarı yapan ankesörlü telefondaki kişiler araştırılmadı. Özel bir numaradan arayan biri var, onu bulduk. Savcı bunları araştırmamış, ifadelerine başvurmamış.”

İHBARCILAR FETÖ ŞÜPHELİSİ

Sanıklarla ilgili ihbarda bulunulan telefonun sahibi T.B.'nin kardeşi Ramazan B., FETÖ operasyonları kapsamında Şanlıurfa'da tutukladı. T.B.'nin diğer kardeşi Mithat B. ise FETÖ Şanlıurfa koordinatörü olarak aranıyor.

HTS KAYDI NEDİR?

HTS kaydı; cep telefonu sistemiyle iletişim kuran hedef kişi ya da kişilerin, kiminle, ne zaman, nereden nereye, kaç kez ve ne kadar süreyle görüşme yaptığını ortaya koyan bir sistem.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara