Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: CHP zihniyetine yakışan bir ifade

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç'un Elazığ'da kullandığı ifadelere ilişkin, 'Tamamen CHP zihniyetine yakışan bir ifadedir.' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-08 21:30:43

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: CHP zihniyetine yakışan bir ifade

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un Elazığ'da kullandığı ifadelere ilişkin, "Siz deprem sürecinde vatandaşın ihtiyacı ve problemine bakmayıp 11 ay sonra gelip orada 'Biz sizi uyarmaya ve kulağınızı çekmeye geldik' ifadesi tamamen CHP zihniyetine yakışan bir ifadedir." dedi.

Tekirdağ programı kapsamında Marmaraereğlisi Belediyesini ziyaret eden Bakan Kurum, ardından Süleymanpaşa ilçesindeki Aydoğdu ve 100. Yıl mahalleleri ile Eski Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulundu.

Kurum, daha sonra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret ederek, İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kurum, son 18 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hemen hemen bütün alanlarda önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, "Hız kesmeden yatırımlarımıza olanca hızıyla devam ediyoruz." diye konuştu.

Bakanlığını ilgilendiren konuların başında depremin geldiğini vurgulayan Kurum, şöyle devam etti:

"Tekirdağ'ımızda bu konuda büyük acılar yaşadı. 1912 Şarköy depreminde 2 bin 600 vatandaşımızı kaybettik. Tekirdağımız Marmara ve bölgeye yakın depremlerde, birinci derece deprem bölgesi içerisinde olması hasebiyle, depremi hep yakından hissetti. Türkiye'mizin hiçbir yerinde aynı acıları bir daha yaşamak istemiyoruz ve şehirlerimizi depreme hazırlıklı hale getirelim istiyoruz. Bu çerçevede de ana gündem maddemiz kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü oldu."

Kurum, kent genelindeki tüm ilçelerde yapılması gereken kentsel dönüşüm projelerini istişare ettiklerini belirterek, hızlı bir şekilde hazırlanan deprem dönüşüm projelerini hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

Kent genelinde 200 bin bina olduğunu anlatan Kurum, "Bu binaları incelediğimizde yüzde 60 binamız 2000 öncesi yapılar ve bunların da büyük bir kısmı risk içerisinde." dedi.

Kurum, kentteki Eski Sanayi Sitesi'ni şehrin dışındaki 148 bin metrekarelik alana taşıyacaklarını, Aydoğdu, Ertuğrul ve Yavuz mahallelerini kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini ve Marmaraereğlisi ilçesindeki sahilde arkeolojik sit alanında kalan 300 konutu, yeni yapılacak konutlara taşıyacaklarını ifade etti.

Tekirdağ'da ilçelerle birlikte toplam 6 Millet Bahçesi yapacaklarını aktaran Kurum, bunların 430 bin metrekare büyüklüğünde olacağını söyledi.

Haber Ara