Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Çevik Kuvvet'e talimat: Başkan, patron, abi...

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polislere, kendi aralarında birbirlerine ‘patron, başkan, abi, kanki, kral, abla, hacı, toprağım’ gibi kelimelerle hitap etmemeleri konusunda uyarı yapıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-10 18:03:25

Çevik Kuvvet'e talimat: Başkan, patron, abi...

Şube Müdürü imzasıyla önceki gün yayınlanan talimat yazısında, şube bünyesinde görev yapan personelin kendi aralarında hitap şekli olarak resmiyet ve hiyerarşiyle bağdaşmayan ‘patron, başkan, abi, kanki, kral, abla, hacı toprağım' kelimeler kullandıkları ve bu kelimelerin personelin farklı yaş gruplarında olması sebebiyle problem oluşturduğunun görüldüğü belirtildi.

BUNDAN SONRA DEVREM...

Yazıda, şube personelinin birbirlerine hitap şekli olarak ‘patron, başkan, abi, kanki, kral, abla, hacı toprağım' gibi başka anlamlara gelen kelimeler kullanmalarının aralarında iletişim sorunu meydana getirdiğine dikkat çekildi. Bu kelimeler yerine çevik kuvvet polislerinin kendisi ile aynı yıl göreve başlayan personele ‘Devrem', kendisinden önce göreve başlayan personele ‘Üst devrem', kendisinden sonra göreve başlayan personele ise ‘Alt devrem' şeklinde hitap etmesi gerektiği belirtilerek konuyla ilgili gerekli seminerin Eğitim Büro Amirliği tarafından verileceği vurgulandı.

Haber Ara