Dolar

32,5012

Euro

34,9386

Altın

2.434,54

Bist

9.716,77

Çevik: Genelkurmay Erdoğan'ı engelledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ak Parti'nin kuruluş döneminde kendisine askerlerin ‘Başörtülü eşi olan bir adamı cumhurbaşkanı yaptırmayız bu ülkede.' dediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-31 15:28:32

Çevik: Genelkurmay Erdoğan'ı engelledi

Antalya'da Salı Grubu olarak adlandırılan işadamlarının konuğu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı İlnur Çevik, 2002'den önce AK Parti'nin kuruluş sürecinde yaşananları anlattı.

Çevik, "Genelkurmay'dan beni çağırıp ‘Git Recep Tayyip Erdoğan'a söyle, biz askerler olarak onun oraya gelmemesi için elimizden geleni yapacağız' dediler." Çevik ayrıca "Büyük ihtimalle 9 Nisan'a da referandum kararı alınacak" dedi.

"GENELKURMAY ERDOĞAN'I ENGELLEDİ"

Çevik, 2002'den beri Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli önünün kesildiğini söyledi ve "AK Parti yeni kurulmuş bir partiydi ve Sayın Cumhurbaşkanımız da o zaman yeni, taze bir liderdi. O zaman Genelkurmay'dan beni çağırdılar. ‘Git Recep Tayyip Erdoğan'a söyle, biz askerler olarak onun oraya gelmemesi için, seçilmemesi için, ülkenin belli sorunlu bir yer haline gelmemesi için elimizden geleni yapacağız.' Gerçekten de ellerinden geleni yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımız bildiğiniz gibi o zaman seçimlere giremedi ve seçilemedi. İlk engelleme burada başladı." diye ekledi.

"-BİZ ERDOĞAN'I İSTEMİYORUZ- DEDİLER"

2004'ten itibaren askerlerin ‘Biz bu adamı istemiyoruz, bu adamı buradan uzaklaştırmamız lazım' gibi fikirleri olduğundan bahseden Çevik'in ifadeleri şöyle;

"Meşhur Ergenekon dediğimiz şey, daha sonra FETÖ'nün sulandırdığı bir olaydır. Yoksa Ergenekon diye bir şey vardı gerçekten ve bir azınlıkları da vardı askerlerin. Ki bu 2007 yılında e-muhtıra ile ortaya çıktı. Bu sefer de o kitle dedi ki, ‘Başörtülü eşi olan bir adamı cumhurbaşkanı yaptırmayız bu ülkede.' Ve dediler ki ‘Biz elimizden gelen her şeyi yaparız.' Gerçekten de ellerinden geleni artlarına koymadılar ve 367 şartı diye tuhaf şart ortaya koydular. Anayasa Mahkemesi de onlara yardımcı oldu. Neticede olay tam bir çorbaya döndü. Bunun üstüne seçim yapıldı ve Recep Tayyip Erdoğan 2007'de gümbür gümbür geldi ve Türkiye'de askeri vesayet sona erdi. Türkiye'deki sivilleşme dönemi 2007'den itibaren gerçek anlamıyla başlar."

Haber Ara