Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cevdet Yılmaz yeni görevini Şaban Dişli'den devraldı

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Cevdet Yılmaz, görevini Şaban Dişli'den devraldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-30 17:02:40

Cevdet Yılmaz yeni görevini Şaban Dişli'den devraldı
AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Cevdet Yılmaz, görevini Şaban Dişli'den devraldı.

Daha önce Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK'da Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Yılmaz, yeni görevini Şaban Dişli'den devraldı.

"Yeni bir döneme giriyoruz"

Tarihi bir dönemin başladığına dikkat çeken Cevdet Yılmaz, "Şaban Dişli takdir ettiğim çalışmaları ile partimize katkıda bulunan bir yol arkadaşımızdır. Bundan sonra da yapacağı katkılar ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Katkılarını her zaman bekliyoruz. Yeni bir döneme giriyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk aşaması olan partili cumhurbaşkanlığı fiilen başlamış durumda. 2019'da da hükümet sistemi dört başı mamur bir şekilde tam anlamı ile hayata geçecek inşallah. Bugün tarihi bir gün yaşadık. Genel Başkan sıfatı ile partili Cumhurbaşkanımız grubumuza katıldı ve grup konuşmasını yaptı. Dün MKYK'mızı yaptık. MYK'mız belirlendi. Hızlı bir şekilde önümüzdeki döneme ilişkin parti olarak, teşkilatlar olarak, hükümet olarak yol haritaları hazırlayıp yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

"80 milyonu kapsayan siyaset"

Temel önceliklerinin vatandaşın önceliği olacağını belirten Cevdet Yılmaz, "AK Parti kurulduğu günden bugüne halkın önceliğini kendi önceliği olarak gören bir parti oldu. Halkın talep ve beklentilerine her zaman duyarlı bir parti oldu. Ekonomi ile ilgili yapılacak çalışmalardan, atılacak adımlardan daha fazla bahsedeceğiz. Temel amacımız, insanımızın refah düzeyini yükseltmek. Büyüyen ekonomi içinde gelir dağılımını düzeltmek, daha adaletli bir sistem oluşturmak. Siyasette olduğu gibi ekonomide de kilit kavram kapsayıcılık olacaktır. 80 milyonu kapsayan siyaset. Dar gelirlileri bütün toplumsal kesimi kucaklayan bir ekonomi politikasının güçlenerek devam edeceğini düşünüyorum. Bilgi temelli, teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke olma yolunda hızla ilerlemeye devam edeceğiz. Kamuda, özel sektörde bütün alanlarda daha donanımlı bir insan kaynağımız ile başaracağız. Yeni hükümet sistemimiz ile belirsizliklerin azaldığı, istikrarın sürekli hale geldiği bir ortamda bürokrasinin, karar alma süreçlerinin hızlandığı bir ortamda ekonomimizi büyütmeye ve büyümenin nimetlerinden de tüm toplumsal kesimleri istifade ettirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki süreci iyi bir şekilde değerlendireceğiz"

Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz'a devreden Şaban Dişli de "Türkiye için bundan sonra ekonominin önemi çok daha hissedilir olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın grupta söylediği gibi, 2023 hedeflerine ulaşmamız için az bir süremiz kaldı. Önemli projeler yapılması ve onların hayata geçirilmesi lazım. 2035 hedefleri planlanacak, organize edilecek. Bu planlamanın mutfağı her zaman olduğu gibi partinin ekonomi işleri olacak. Sayın Bakanımız ekonominin içinden geliyor. Allah utandırmasın, hayırlı etsin inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatını aldık. Önümüzdeki süreci iyi bir şekilde değerlendireceğiz" açıklamasında bulundu.

Haber Ara