Dolar

32,3277

Euro

35,0785

Altın

2.308,50

Bist

9.079,97

Cevdet Yılmaz: Bunlar millet düşmanıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, 'Türkiye yüksek dozda bir terör saldırısına maruz kaldı' dedi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-02 05:44:15

Cevdet Yılmaz: Bunlar millet düşmanıdır

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 polisin şehit olduğu Bingöl'deki "terör" saldırısına ilişkin, "Bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Bizim huzurumuza, geleceğimize, çoluk çocuğumuza yapılmış bir saldırıdır. Bu terör faaliyetlerini, bu insanlık dışı saldırıları yapanlar bizi çökertmeye, moralimizi bozmaya, toplum olarak gücümüzü kırmaya çalışıyorlar." dedi.

Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ile kentte "demokrasi nöbeti"nin tutulduğu Genç Caddesi'ne gelerek, vatandaşları selamladı.

Vatandaşlara hitap eden Yılmaz, Bingöl'de çevik kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında PKK'lılarca yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 6 polisin şehit olduğunu, 4 polisin yaralandığını hatırlattı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Yılmaz, "Bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Bizim huzurumuza, geleceğimize, çoluk çocuğumuza yapılmış bir saldırıdır. Bu terör faaliyetlerini, bu insanlık dışı saldırıları yapanlar bizi çökertmeye, moralimizi bozmaya, toplum olarak gücümüzü kırmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "terör örgütlerinin" farklı şekillerde ortaya çıktığını, bunlardan birinin adının PKK, birinin FETÖ, diğerinin DHKP-C, bir diğerinin de IŞİD olduğunu ancak isimleri farklı olmasına rağmen hepsinin aynı hedefe hizmet ettiğini söyledi.

"Bunlar millet düşmanıdır"

'Terör örgütleri'nin faaliyetlerine karşı çok uyanık olunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yüksek dozda bir "terör" saldırısına maruz kaldığını dile getirdi.

Üniforma giymiş teröristlerin, ülke insanının seçtiği Cumhurbaşkanı'na suikast yapmaya kalkıştığını hatırlatan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunlar düşmanın bile yapmadığı, düşman ordularının bile yapmadığı bir şeyi yaptılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni savaş uçaklarıyla bombaladılar. Niye yaptılar bunu? Çünkü bunlar millet düşmanıdır. Bunlar gayri milli bir organizasyondur. Hiçbir darbe milli değildir çünkü her darbe millete karşı yapılır ve bunların ipleri uluslararası güç odaklarının elindedir. Bunlar kuzu postu giymiş çakallardır. Kuzu postu giymişler ama kuzu postunun içinde çakallar var. Kendi halkına, o halkın vergileriyle alınan silahları doğrultacak kadar izzetten, şereften yoksun insanlar var. Adeta robotlaştırılmış insanlar var. 'Haşhaşi' diyor ya Cumhurbaşkanımız, az bile söylemiş."

'FETÖ'nün darbe girişimi sırasında milletin bir destan yazdığını anlatan Yılmaz, tankın, topun, savaş uçaklarının, helikopterlerin karşısına silahsız dikilen halkın gereğini yaptığını ifade etti.

Türk'üyle, Kürt'üyle, Zaza'sıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, bütün etnik unsurlarıyla milletin çok güçlü olduğunun hatırlanması gerektiğini belirten Yılmaz, "Biz tek bir milletiz. Bizim millet anlayışımız, ırkçı bir anlayış değildir. Bütün insan unsurlarımızla biz tek bir milletiz. Bunu işte o gece dosta düşmana gösterdik. O ruhu, Çanakkale ruhunu, Kurtuluş Savaşı ruhunu inşallah bundan sonra da devam ettiririz." diye konuştu.

Yılmaz, merhamet etmeyene kendilerinin de merhamet etmeyeceğini ifade ederek, nerede varsa FETÖ unsurlarını temizleyeceklerini anlattı.

Yılmaz, konuşmasının ardından vatandaşlarla demokrasi nöbeti tuttu.

Haber Ara