Dolar

32,3326

Euro

35,1252

Altın

2.303,54

Bist

9.079,97

Çeşme 'aşk festivali'ne çağırıyor

Çeşme 'aşk festivali'ne çağırıyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-18 11:14:30

Çeşme 'aşk festivali'ne çağırıyor
Çeşme Dalyan'da yaşayan Nezir'in, karşı yakadaki Sakız Adası'nda yaşayan Tinika'ya duyduğu efsaneleşmiş aşka ithafen geçen yıl düzenlenmeye başlanan Aşk Festivali'nin ikincisi 22-23 Ekim'de yapılacak.

Çeşme Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yörede yaşanmış aşktan ilham alarak geçen yıl düzenlenmeye başlanan Aşk Festivali'nin ikincisi, 22-23 Ekim'de Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nde gerçekleştirilecek.

Çeşme Belediyesinin 9 Durak 9 Deneyim etkinlikleri kapsamında yer alan 2. Aşk Festivali'nde, konserler, şiir dinletileri, dans gösterileri ve aşkın konu edildiği sohbet programları düzenlenecek.

Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, festivale ilişkin açıklamasında, yaşanılan dönemde hoşgörü, sevgi ve aşkın, insanın en çok ihtiyaç hissettiği duygular olduğunu dile getirerek yaşanmış bir aşktan ilham alan festivalle hoşgörü, sevgi ve aşk duygularını yeniden canlandırmayı umduklarını ifade etti.

- Nezir'in festivale ilham veren aşkı

İzmir'in Çeşme ilçesindeki eski adı Köste olan Dalyan'da 1935-1980 yıllarında yaşayan sağır ve dilsiz Nezir, Sakız Adası'nda yaşayan aşkı Tinika'ya ulaşmak için tenekelerden kayık, çuvaldan uçurtmalar yaparak Sakız Adası'na gider.

Yunan yetkililere derdini anlatamayan Nezir, iki ülke yetkililerince casus sanılır ve sorgulanır, zaman zaman kötü muameleye maruz kalır. Yaşadıklarına rağmen Tinika'yı görme arzusundan vazgeçemeyen Nezir, sevdiğini görebilmek için taş ve çamur kullanarak üç kez farklı yüksekliklerde kuleler inşa eder.

Haber Ara