Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

CerModern'den başkente ikinci sanat galerisi müjdesi

Çağdaş sanat ürünlerini daha çeşitli platformlarda sergilemek için yola çıkan CerModern, Oran'da yeni açılan bir alışveriş merkezinde sanat galerisi kurdu - Galerinin açılışı, ressam Ahmet Güneştekin'in, Anadolu hikayeleri, güncel kentsel meseleler, insan temalı eleştirel yaklaşımlarından oluşan tablolarının ve seramik çalışmalarının yer aldığı 'Seçilmiş İşler' sergisiyle yapılacak - CerModern

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-12 11:03:11

CerModern'den başkente ikinci sanat galerisi müjdesi
EDA ÖZDENER - Çağdaş sanat ürünlerini farklı platformlarda sergilemek için yola çıkan CerModern, başkentli sanatseverlere yeni sanat galerisiyle hizmet vermeye hazırlanıyor.

Oran'da açılan bir alışveriş merkezinin içinde, 500 metrekare yekpare bir alana kurulu MAMM adındaki yeni sanat galerisi, ünlü ressam Ahmet Güneştekin'in, CerModern için oluşturduğu "Seçilmiş İşler" sergisiyle açılacak.

Güneştekin'in Anadolu hikayeleri, güncel kentsel meseleler, insan temalı eleştirel yaklaşımlarından oluşan tablolarının ve seramik çalışmalarının yer aldığı sergide toplam 30 eser yer alacak.

CerModern Kültür Sanat Programları Yönetmeni Zihni Tümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MAMM Sanat Galerisi'ni CerModern'in bir arayüzü olarak açtıklarını söyledi.

Tümer, CerModern'in "hem Ankara'ya hem de Ankara'dan doğru vitrin olma amacı" bulunduğuna işaret ederek, MAMM alt markasıyla başkenti daha fazla görünür kılmayı, çağdaş sanat ürünlerini gözler önüne sermeyi hedeflediklerini vurguladı.

Alışveriş merkezlerini bir sanatevine çevirme ve sanatçılara yer açma yaklaşımının dünyada birçok örneği bulunduğuna dikkati çeken Tümer, böylece sanatın görünürlüğünün, farklı paydaşlarla daha büyük alanlara taşındığını dile getirdi. Tümer, "MAMM, bu noktada bu algıyla Türkiye'deki AVM'ler içinde bir ilk." dedi.

MAMM'ın ilk iki harfinin modern art (modern sanatı) kelimelerinin kısaltması olduğunu dile getiren Tümer, "Diğer 2 M'yi bir sürpriz olarak kurguladık. Kendi içinde İngilizce bir slogan olarak çıkaracağız. Çünkü bu bizim uluslararası anlamda bir yaklaşımımız." dedi.

Tümer, MAMM örneğini önümüzdeki süreçte İstanbul, İzmir ve Mersin başta olmak üzere diğer illere de taşımayı planladıklarını bildirdi.

- Güneştekin'den MAMM'a özel eser

MAMM'ın ilk sergisinin dünyaca ünlü ressam Ahmet Güneştekin'e ait olmasından duydukları mutluluğu da dile getiren Tümer, Güneştekin'in tamamen MAMM için oluşturduğu "Seçilmiş İşler" sergisine ilişkin, şunları söyledi:

"Sergide, Ahmet Güneştekin'in sanat yolculuğunun bir bütün olarak evrelerini ve dönemlerini bir araya getiren eserler yer alıyor. 2002'den işler de var, daha boyası ıslak olan bir işi de var. Güneştekin'in hibrit yaklaşımını tanımlayan bir eser bu sergiye özel olarak yapıldı.

Ahmet Güneştekin'in 2012'de CerModern'de açtığımız sergiden beri Ankara'da da bizzat bulunduğu bir sergi olmamıştı. Sergi, bir nevi Ahmet Güneştekin'in son dönemde 3 kıtada açtığı sergiler ve o yolculuğu sırasında kendi ülkesine ve toprağına da bakışı olarak tanımlanabilir."

Tümer, MAMM'daki sergilerin 6 hafta süreceğini, Seçilmiş İşler sergisinin de 24 Ocak 2020'ye kadar izlenebileceğini kaydetti.

- Dev bronz heykeller de yeni yerinde

CerModern'in ana binasının bahçesinde uzun süre başkentli sanatseverlerin beğenisine sunulan "Varlığın Yeniden İnşası" sergisine ait dev bronz heykeller de Kuzu Effect'e taşındı.

Meksikalı heykel sanatçısı Jorge Marin tarafından yapılan keskin eserler, avlanma yetileri olan, uçsuz bucaksız görüşe sahip kuşları, melek ya da mitolojide kuş ve insan melezi olarak bilinen "Garuda" şeklinde tasvir ediyor.

Ziyaretçileri alışveriş merkezinin girişinde karşılayan dev heykeller, sanatseverleri gizemli, ve muzip bir yolculuğa çıkarıyor.

Haber Ara