Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

Çerkes ve Kafkaslardan Rusya'nın Ankara elçisine tepki

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov’un Kafkas-Rus Savaşları sonucunda Çerkeslerin Türkiye’ye gönüllü olarak yerleştirilmesiyle ilgili sözlerine Kafkas kurumlarından tepki geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-20 11:53:52

Çerkes ve Kafkaslardan Rusya'nın Ankara elçisine tepki

Kafkas Dernekleri Federasyonu konuyla ilgili bir açıklama yaparak, tarihi gerçekleri çarpıtmanın kimseye bir fayda sağlamayacağı kaydedildi.

Açıklamada, 19. yy'da yaşananların sürgün ve soykırım olarak adlandırılabileceği, Rusya'nın yapması gerekenin bu tarihi gerçekliği çarpıtmak değil, onunla yüzleşmek olduğu belirtildi.

ÇERKES DERNEKLERİ: VARLIĞIMIZI DEVAM ETTİRME HAKKIMIZA SAYGI DUYMALISINIZ

Çerkes Dernekleri Federasyonu da yaptığı açıklamada, Çerkesleri yersiz bir şekilde gündeme getirerek tarihsel gerçekleri ters yüz eden ifadeler kullanmaları ve Rusya'nın işlediği soykırım ve sürgün suçlarını örtbas etmeye çalışmalarını doğru bulmadıklarını belirtti. 21. yüzyılda da Çerkes halkının kaderine hükmeden Rus yönetiminin varlıklarını devam ettirme haklarına saygı duymasını, yok edici elini üzerlerinden çekmesini istediklerini, bunu sağlayıncaya kadar da mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını ayrıca belirtti.

RUS ELÇİ NE DEMİŞTİ?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, "Türkiye'de de ortak tarihimizdeki olaylar etrafında çok sayıda ön yargı, mit ve efsane mevcut. Örneğin, 19. yüzyıl Kafkasya Savaşı sonucu Çerkeslerin Kuzey Kafkasya'dan Türkiye'ye göçü. Başkonsolos olduğum sırada, neredeyse her gün binamız önünde Rusya karşıtı protestolar düzenlenirdi. Sloganlar açıkçası rahatsız ediciydi, 'Katil Rusya, Kafkasya'dan defol' türünden" söylemlerde bulunmuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara