Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Cerattepe için karar verildi

Artvin'in Cerattepe bölgesinde protestolara neden olan madencilik faaliyetleri için, Başbakan Davutoğlu ve taraflar arasında yapılan toplantı sonrasında durdurma kararı çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-24 16:13:12

Cerattepe için karar verildi

Artvin'in Cerattepe bölgesinde protestolara neden olan madencilik faaliyetlerinin kaderiyle ilgili bugün kritik bir görüşme yapıldı.

Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek için Çankaya Köşkü'ne gitti. Burada 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirildi.

Basına kapalı görüşmeye Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Selçuk Özdağ, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Başmüşavirleri Osman Sert, Hatem Ete, İsmail Küçükbayrak ve Sevinç Özcan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılıç, AK Parti kurucu üyesi Nevzat Güven, Artvin Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özel, Memur-Sen Artvin İl Başkanı İbrahim İnce, Girişimci Kadın Derneği Başkanı Dilek Alkan, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Yeşil Artvin Derneği Başkan Yardımcıları Nursal Bülbül ve Bedrettin Kalın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Ekonomisi Bölümü'den Oğuz Kurdoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi'nden Sinan Güner, Livane Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Özçelik ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Rıdvan Peker katıldı.

Artvin heyeti, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi.

Bu arada, Artvin Belediyesi, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan açıklama yaptı.

Açıkamada, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu maden şirketinin Artvin Cerattepe'deki çalışmalarını hukuki süreç bitene kadar durdu” denildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara