Dolar

32,3235

Euro

35,0720

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Cerabluslu çocuklara hediye Kur'an-ı Kerim

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD'den temizlenen Cerablus'taki çocuklara Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 11:29:56

Cerabluslu çocuklara hediye Kur'an-ı Kerim

Türk Silahlı Kuvvetleri müşterek özel görev kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde başlatılan harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusu tarafından IŞİD'den arındırılan ilçeye, dernek tarafından bin Kur'an-ı Kerim ve cüz gönderildi.

Kur'an-ı Kerim ile cüzler, dernek yetkililerince ilçe merkezi ve köylerdeki çocuklara verildi.

Hayrat Yardım Derneği Suriye Koordinatörü Muhammed Ubeyd Köşker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından bölgeye geldiklerini ve çalışmalara başladıklarını anımsattı.

Gıda ve diğer yardımların yanı sıra çocukların eğitimine de katkı sunmak istediklerini vurgulayan Köşker, şunları kaydetti:

"Dernek olarak insani yardım faaliyetleriyle beraber eğitim çalışmalarına da önem veriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 50 çocuk kapasiteli Cerablus Selahaddin Eyyubi Yetimhanesi'ni hizmete açtık. Bunun yanı sıra uzun yıllardır eğitimden uzak kalan çocuklar için Cerablus merkez ve köylerinde bin Kur'an-ı Kerim ve cüz dağıtarak manevi eğitim konusunda start verdik."

Çalışmalarının aralıksız devam ettiğini anlatan Köşker, buradan güzel neticeler almayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Haber Ara