Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

'Cerablus'u IŞİD'den alacağız'

Burkan El Fırat Sözcüsü Devriş, Cerablus'u IŞİD'den alacaklarını söyledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-27 10:29:28

'Cerablus'u IŞİD'den alacağız'

Suriye'nin Rojava bölgesinde YPG'nin de içinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri, Cerablus'u IŞİD'in elinden almak için saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Burkan El Fırat Güçleri Sözcüsü Şervan Devriş, Cerablus'un IŞİD'den alınması konusunda kararlı olduklarını bildirdi..
 
Sputniknews.com'da yer alan habere göre; Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile YPG ve Burkan El Fırat güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Burkan El Fırat Güçleri, Türkiye sınırında IŞİD'in elindeki tek yer olan Halep'e bağlı Cerablus'u geri almak için büyük bir hazırlık yapıyor.

Burkan El Fırat Güçleri'nin Sözcüsü Şervan Devriş, Cerablus'a şimdilik havan toplarıyla saldırdıklarını belirterek, şöyle konuştu: 

"Cerablus'taki IŞİD mevzilerine yönelik havan saldırıları düzenliyoruz. Yakın çatışma yok ama her şeye de hazırız. Attığımız havan toplarında IŞİD'den ölü ve yaralılar var. Koalisyon uçakları da sürekli IŞİD mevzilerini havadan bombalıyor. Örgüt panik içerisinde. Kentin etrafını mayınlarla ve hendeklerle döşemiş. IŞİD, kimsenin kentten çıkmasına izin vermiyor, sivilleri kalkan olarak kullanıyor."

'IŞID'İN GEÇİŞ NOKTASI'

Cerablus'un çok önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Devriş, şöyle devam etti:

"IŞİD'in Türkiye sınırında elinde bir tek Cerablus kalmış. Örgüte katılımlar buradan oluyor. Örgütün geçiş noktası burasıdır. Buranın alınmasıyla birlikte örgüte katılımların azalması konusunda büyük bir etki olacaktır." 

Cerablus'un IŞİD'den alınması konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Derviş, "IŞİD nerede varsa orayı örgütten temizleyeceğiz" dedi.

Sputnik'e konuşan bir YPG komutanı da Cerablus'un alınması için hazırlıklarının olduğunu aktararak, ne pahasına olursa olsun Cerablus'u alacaklarını söyledi. Komutan, Cerablus'un alınmasıyla artık IŞİD'in Batı tarafından Kobani'ye saldırı yapamayacağını da ifade etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara