Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Cerablus'tan kaçarken tıbbi cihazları da almışlar

Cerablus'ta, gönüllü doktorlar, IŞİD'lilerin kaçarken tıbbi cihazları ve malzemeleri götürmelerinden dolayı kısıtlı imkanlarla sağlık hizmeti vermeye çalışıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-01 12:28:02

Cerablus'tan kaçarken tıbbi cihazları da almışlar

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı kuvvetlerin kontrolü sağladığı Suriye'nin Halep ilinin Cerablus ilçesinde sağlık hizmetleri gönüllü doktorlar tarafından veriliyor.IŞİD'in sağlık merkezi olarak kullandığı binada hizmet veren doktorlar, IŞİD'lilerin ilçeden kaçarken tıbbi cihazları ve malzemeleri götürmelerinden dolayı zor şartlarda bunu gerçekleştirmeye çalışıyor.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı kuvvetlerin, harekatın başladığı 24 Ağustos'tan bu yana terörist unsurlardan temizlediği alan 400 kilometrekareye ulaştı. Özgür Suriye Ordusu, doğuda Sacur Çayı'nın Fırat nehriyle birleştiği yer ile batıda Ez Zahiriyah-El Yakubiyah-Hasansağır meskun mahallerini içeren bölgede kontrolü sağladı. Koalisyon çerçevesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu 32 köy/yerleşim yerini terörist unsurlardan kurtardı.

Muhalif kuvvetlerin kurtardığı en önemli yerlerin arasında ise Halep iline bağlı Cerablus ilçesi yer alıyor. İlçede hayat normale dönmeye başlarken sağlık hizmeti gönüllü doktorlar tarafından veriliyor.

İlçeye gelen Bağımsız Doktorlar Birliği üyesi bazı doktorlar IŞİD'in sağlık merkezi olarak kullandığı binada hizmet vermeye başladı. Ancak IŞİD'in ilçeden kaçarken sağlık malzemelerini yanlarında götürmeleri bu hizmetin aksamasına neden oluyor.

"KISITLI İMKANLARLA SAĞLIK HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Doktor Yasin Derviş yaptığı açıklamada, Cerablus'ta vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti.

Hafif yaralanmaların yanı sıra özellikle çocuk hastaları tedavi ettiklerini vurgulayan Derviş, çocuklarda genellikle mevsimsel hastalıkların görüldüğünü bildirdi. Birlik üyesi başka doktorların da gelip hizmet vereceğini ifade eden Derviş, "DAEŞ ilçeden çıkarken bazı cihazları almış bazılarına ise zarar vermiş. Kısıtlı imkanlarla sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Derviş, tıbbi malzeme ve cihazların ilçeye ulaştırılması için çalıştıklarını da kaydetti.

Bu arada PKK/PYD tarafından Cerablus'un güneyinde bir bölgede döşenen mayına basan yaralının da tedavisi burada yapılmaya çalışıldı. Sınırlı imkanlardan dolayı yaralı tam olarak tedavi edilemeyince ambulansla Türkiye'ye gönderildi.

Haber Ara