Dolar

32,5665

Euro

34,9826

Altın

2.425,47

Bist

9.722,09

Cerablus'ta 16 bin Suriyeliye poliklinik hizmeti

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD'den temizlenen Cerablus'a 1,5 ay önce Sağlık Bakanlığınca açılan hastane, kısa sürede 16 bin Suriyeliye şifa dağıttı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 11:30:27

Cerablus'ta 16 bin Suriyeliye poliklinik hizmeti

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) IŞİD'den arındırılan Halep'in Cerablus ilçesi, Türkiye'nin desteğiyle açılan hastane sayesinde bölgenin sağlık merkezi haline geldi.

Nüfusu 30 bini aşan, bölge köylerle bu sayının daha da arttığı Cerablus'taki hastane, Türkiye'nin şefkat ve sağlık elini Suriyelilerle buluşturuyor.

Sağlık Bakanlığı Cerablus Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Ayareci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmetlerinin yanı sıra hastanede diş, genel cerrahi, kadın doğum, ortopedi, çocuk ve dahiliye branşlarında hizmet verildiğini söyledi. 

16 BİNE YAKIN POLİKLİNİK HİZMETİ

Hastaneye talebin yoğun olduğunu ifade eden Ayareci, günlük ortalama 400 kişiye poliklinik hizmeti verildiğini dile getirerek, "Bölgedeki insanların büyük çoğunluğu yaklaşık 5-6 yıldan beri hiç muayene olamamış ve doktor yüzü görmemiş." dedi. Ayareci, bu yüzden herkesin sağlık hizmetlerine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ayareci, talebin her geçen gün artmasını beklediklerini söyleyerek, 26 Eylül'de hizmete açılan hastanede günümüze kadar 16 bine yakın poliklinik hizmeti verildiğini aktardı. 

Haber Ara