Dolar

32,4492

Euro

34,4886

Altın

2.474,22

Bist

9.568,02

Cerablus 'hayat' kokuyor

Fırat Kalkanı Harekatı'nın simge şehri Cerablus'ta esnafın iş yerlerini açması, çiftçilerin toprağını işlemesi ve Türkiye'nin desteğiyle normalleşen hayat, yöre halkının yüzünü güldürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 15:13:58

Cerablus 'hayat' kokuyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince, Suriye'de IŞİD'e yönelik sürdürülen harekat kapsamında, Cerablus ve çevresi güvenli bir alan haline dönüştürüldü. 30 bini aşkın Suriyelinin yaşadığı ilçedeki vatandaşlar, hayatın normale dönmenin huzurunu yaşıyor. İlçe esnafı gün boyu dükkanını işletirken, fırınlarda ekmek pişiyor, evlerden yemek kokuları geliyor.

SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ ÖNEMLİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fırat Kalkanı Harekatı'nın Suriye'nin toprak bütünlüğü için gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'ye 911 kilometre sınırı olan Suriye'de yaşananların kendilerini direkt ilgilendirdiğini belirten Şahin, "Fırat Kalkanı Harekatı bunlar için yapıldı. Güvenli bölge oluştuğu zaman bunun en çok Gaziantep gibi serhat şehirleri etkileyeceğini gördük. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı, çok hızlı bir şekilde güvenli hat oluşturmasıyla, bölge insanının oraya hızlı bir şekilde dönüşünü sağlamak gerekiyordu. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak oradaki yaşamı hızlandıracak hizmetlere çok hızlı bir şekilde destek verdik." diye konuştu.

Harekatın ardından Cerablus'a ilk gittiklerinde nüfusun 5 bin civarında olduğunu kaydeden Şahin, yapılan yardımların etkisiyle bu sayının 30 bini geçtiğini dile getirdi.

Güvenlik sorunları nedeniyle Türkiye'de bulunan ailelerin bir kısmının hızla Cerablus'a dönmeye başladığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, "350 bin sığınmacının yaşadığı Gaziantep'te herkesin hızlı bir şekilde kendi toprağına dönmesini sağlamak bizim de işimizi kolaylaştırıyor. Biz o sınırda yaptığımız destekle kendi şehrimize, aslında kendi vatandaşımıza hizmet etmiş oluyoruz." dedi.

Haber Ara