Dolar

32,5697

Euro

34,9611

Altın

2.425,09

Bist

9.722,09

Cerablus çarşısında bayram yoğunluğu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden ilk temizlenen şehir Cerablus'ta, Kurban Bayramı öncesi çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-10 15:00:32

Cerablus çarşısında bayram yoğunluğu

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın yürütüldüğü ilk merkez Cerablus'ta hayat normale dönüyor.

AA'nın haberine göre; Özgür Suriye Ordusunun kontrolü yeniden ele almasının ardından Cerablus'ta, Kurban Bayramı öncesi sokaklar ve pazarlar hareketlendi.

Kentin en işlek caddesi Şehitler'de sokak satıcıları sabah ve akşam saatlerinde tezgah açıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tezgahlarda, çoğunlukla kadın ve çocuk kıyafetleri bulunuyor.

Erkekler daha çok market ve manavlardan evlerinin ihtiyacını karşılarken, kadınlar ise çocuklarına bayramlık kıyafet alıyor. Köylerden gelen vatandaşlar ise bayramlık tıraşlarını olup, ekmek ve gıda alışverişi yaptıktan sonra dönüyor.

Çocuklar da harçlıklarıyla bakkallardan soğuk içecek ve dondurma alarak, arkadaşlarıyla sokak aralarında oynuyor.

Ekmek fırınlarında kuyrukların oluştuğu Cerablus sokaklarında vatandaşlar, 2,5 yıl aradan sonra özgürce alışveriş yapmanın keyfini çıkarıyor.

ESNAF MEMNUN

Sokakta açtığı tezgahta çocuk kıyafeti satan Muhammed Adil, AA muhabirine, uzun bir aradan sonra yeniden satış yapabildiği için mutlu olduğunu söyledi.

Halkın alım gücünün düşük olduğunu belirten Adil, şunları kaydetti:

"Halk burada bayram alışverişi yapıyor. Ama bazıları da mecburen alıyor, çünkü evleri ve elbiseleri DAEŞ tarafından yakılmış. Terör örgütü YPG, Münbiç'ten elbise almamıza izin vermiyor. Onun için şimdilik elbiseleri Azez'den getirtiyoruz. Bize uzak ve orada da elbise az olduğu için buraya pahalı geliyor. Ama yine de zorunlu ihtiyaç olduğu için millet alıyor. Milletimiz gerçekten çok sevinçli. Şükürler olsun, insanımız yavaş yavaş geliyor."

Esnaf Nasır Hafız Hızri ise yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah'a şükürler olsun, işler eskisinden çok daha güzel. İnsanlar bayram için alışverişe geliyor, çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

"KIZLARIMA ELBİSE ALMAK İÇİN GELDİM"

Cerabluslu 41 yaşındaki Mustafa el-Hasen de kızlarına bayramlık almak için çarşıya çıktığını ifade etti.

Son bir yıldır alışveriş yapamadığını anlatan Hasen, "3 kızım var, onlara elbise almak için geldim ama çok pahalı. Kızlarıma geçen bayram Azez'den aldığım elbiseleri yine giydireceğim. En küçük kızım benden bayram hediyesi olarak çanta istedi. Onu sevindirmek için parama göre hediye alacağım." dedi.

Haber Ara