Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

'Cep'ten iş bulma dönemi

İŞKUR'dan artık mobil uygulama ile işe ihtiyacı olan gençlere iş bulma imkanı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 13:33:14

'Cep'ten iş bulma dönemi

Bu yılın ilk yarısında 510 bin kişiyi işe yerleştiren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bir ilke daha imza attı. İş arayan gençler akıllı telefonlardan kendilerine en yakın iş ilanını tıklayıp bütün ayrıntıları öğrenip, kendilerine uygun olanı seçebiliyor.

Böylece bu yılın ilk 6 ayında gelen 750 bin açık iş talebinin doldurulması da mümkün olacak. İş arayan ve işverene İŞKUR tarafından sağlanan tüm hizmetlere internet üzerinden erişilebiliyor.

Bu kapsamda İŞKUR mobil platformundaki hizmetler de genişliyor. Kurum'un faaliyetleri "esube.iskur. gov.tr" adresinde, tüm tarayıcılar ve tüm cihazlardan erişilebilir şekilde programlandı. Akıllı telefondan, tabletten, bilgisayardan kayıt yapılarak iş arandığı gibi başvuru da yapılabiliyor. Bu uygulama ile iş ilanı verebildikleri gibi kendilerine uygun işlere de başvurabiliyorlar.

İŞKUR, yaklaşık 4 bin noktada hizmet veridiğini belirten İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, "İşgücü piyasasında arz ve talebin birleştirilmesi için yerel aktörler önemli. Bu kapsamda kamu istihdam kurumlarının kapsayıcı istihdam hizmetleri için yerel dinamikleri harekete geçiren önemli rolü var" diye konuştu. 

Haber Ara