Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

'Cennetin doğusu batısı yok'

Diriliş Postası yazarı Esra Elönü, PKK'nın katlettiği Yunus Koca'nın ardından çok öfkeli bir yazı kaleme aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 16:10:03

'Cennetin doğusu batısı yok'

İşte Esra Elönü'nün o yazısı...

Cennetin doğusu batısı yok

Yunus öldü deyu sela verirler
Ey! Dağdaki cellat, adamlığı zaten tanınmaz halde olan, kan sıçratan kurşun kuyusu.. Bu kan gürültüsünü bastıracak bir cennet sessizliği yok mu?

Kursağıma kadar sessizliğe batmak isterim. Sıkılmış yumruğumu açıp Allah'a, öfkemi kefenlemek isterim. Lakin acı kefenlenmez. Yunus'un hicretini duymayan var mı? Şimdi bu çocuğu niye vurdunuz.. Sormayan var mı? Hayvanlar cehenneme hazırlıksız yakalanır; lakin şehitler cennete hazırlıklıdır. Anlamayan var mı?

Cennet yoklaması yapılsa her kurşuna siper olup buradayım diyecek olanın şehadetini, leşlerin ağız dalaşı kirletemez. Şehadet şerbeti ile sahil gazozu arasındaki fark neyse, dağın leş eteklileri ile göğe eş yiğitlerin arasındaki fark odur. Şimdi o belini sıkan anne eteğini gevşet, dilindeki zafer zılgıtını taşa çal, Yunus kimmiş diye sor. Yunus'u omuzlarında şeref madalyası gibi taşıyan arkadaşlarına sor.

Tabuta sığdıramadığı imanı, vicdanına ölü toprağı atılmış kaç şerefsizi yerle bir ediyor ki şehadeti gökle bir. Dualar Yunus'u vuranların cüsselerinde tırnak izi.  Vurduğunuz yerde cennet bitiyor bilin. Vurduğunuz yüzler kevser'e karışıyor.. Dağıttığınız kafalarda en güzel fikir şehadet. Yunus'a, Yasin'e, Fırat'a dokunan ölmek değil, belki de sessiz kalan Ümmet!

“Şehadet istiyoruz” diyen Musa'lar, Esma'lar, Yasin'ler, Aytaç'lar, Hasan'lar, Yunus'lar var. Yaşından büyük kefenlenen Doğu'nun imanlı çocukları, Devrim Marketin faşizm müşterisi ergenleriyle bir midir? Dağdan pusu kurup bir annenin umuduna mayın döşeyen leşlerle bir midir? Ben bir tutmuyorum ve asla tutmayacağım. Kan görüp kanal değiştiren, mazlum görüp yol değiştirene benzer. O yumruğu ümmet için sallayamıyorsan bari sıkmayı öğren!

Yunus öldü deyu sela verirler. Ölen hayvan imiş, Yunus'lar, Yasin'ler, Hasan'lar ölmez. Sen sıktığın kurşun kadar göçersin hayvanlığa. Sen göçtükçe onlar hicret ederler. Sen boğduğunu zannedersin. Onlar âlemden âleme akar. Sen çaldığını zannedersin onların nefesinden, oysa onların son nefesi bir cennetin başlangıcıdır. Sizin tanınmayacak adamlığınız, şerefiniz vardır. Onların yerden göğe tanınan şehadetleri. Aradaki bu farkı kapatmadıkça onlarda bir yara açamayacaksınız..

Haber Ara