Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cenevre Otomobil Fuarı

Otomobil markaları, bu yıl 87. kez düzenlenen fuarda, yeni modellerini otomobilseverlerle buluşturdu

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 17:00:57

Cenevre Otomobil Fuarı
Otomobil markaları, bu yıl 87. kez düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni modellerini otomobilseverlerle buluşturdu.

Toyota, 2017 Cenevre Otomobil Fuarında Yeni Yaris'in dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Marka, WRC yarış otomobilinden ilham alan yüksek performans modeli Yaris GRMN'yi de Cenevre'de tanıttı.

Bu yılki konsept aracı i-TRIL Concept'in dünya lansmanını da fuarda gerçekleştiren Toyota, hidrojen yakıt hücreli Mirai, Gazoo Racing yarış takımının otomobilleri olan Yaris WRC, TS050 Hybrid ve Dakar Hilux'ı da sergiledi. Yaris'in, 1,5 litre benzinli motora sahip versiyonu da yine ilk kez Cenevre'de beğeniye sunuldu.

Renault, Cenevre Otomobil Fuarı'nda ZOE e-Sport konsept modelini ve yeni Captur'un dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Marka, 2017 sonunda Avrupa'da lansmanını yapacağı Alaskan'ın aksesuarlı bir verisyonunu Cenevre'de sergiledi.


- Fiat Egea


Fiat Chrysler Automobiles Stil Merkezi ve Tofaş Ar-Ge tarafından geliştirilerek, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde satılmak üzere, Bursa'da üretilen Egea Ailesi, Cenevre Otomobil Fuarı'nda özel bir seri ile yer aldı.

Fuarda, Avrupa pazarlarında Tipo adıyla satılan Fiat Egea'nın, hatchback karoserli modelinin, en sportif kostümlü özel serisinin dünya tanıtımı gerçekleştirildi.

Ford'un performans serisini sergilediği fuarda, yeni nesil Ford Fiesta ST, tamamen yeni 200 PS, 3 silindirli 1.5 litrelik EcoBoost motoruyla ilk defa performans tutkunlarıyla buluştu. aynı Ford Performance'ın inovasyon anlayışıyla geliştirilen ultra yüksek performanslı süper otomobili Ford GT ve Ford GT '66 Heritage Edition görüntüsü de ilk defa beğenilere sunuldu.

Citroen, kompakt SUV'unun konsept versiyonu C-Aircross Concept ve VIP binek van modeli SpaceTourer 4x4 "E" Concept araçlarının dünya prömiyerlerini yaptı.

Citroen ayrıca, Dünya Ralli Şampiyonasına geri döndüğü aracı C3 WRC, otonom sürüş özellikli ve Citroen Advanced Comfort programıyla geliştirilen Grand C4 Picasso prototipi, EAT6 otomatik şanzımanlı C4 Cactus ile E-Mehari modellerini de fuarda sergiledi.


-Infiniti


Infiniti, fuarda, yenilenen spor sedan Q50 ile, Formula 1'de edindiği deneyimlerini spor Coupe Q60 üzerine aktardığı Q60 Project Black S modellerinin dünya prömiyerlerini yaptı.

Subaru'nun yeni Global Platformu'na sahip ilk SUV model olan Yeni Subaru XV'nin dünya prömiyeri de fuarda gerçekleştirildi.

Premium araç üreticisi Lexus, markanın amiral gemisi yeni LS'in hibrit modeli LS 500h'yi ziyaretçilerle buluşturdu. ABD ve Japonya'nın yanı sıra Avrupa'da da yarışacak olan RC F GT3 de Avrupa'da ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilendi.




Haber Ara