Dolar

32,4980

Euro

34,7848

Altın

2.419,99

Bist

9.676,01

ABD'de sosyal medyada 'Köle Ticareti' mesaj grubu kurulduğu ortaya çıktı

ABD'nin Texas eyaletinde bir grup lise öğrencisinin sosyal medya platformu Snapchat'te 'Köle Ticareti' adlı bir mesaj grubu kurarak okuldaki siyahi öğrencilere fiyat biçtiği ortaya çıktı. Okul yönetimi tarafından öğrencilere disiplin cezası verildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-16 10:23:07

ABD'de sosyal medyada 'Köle Ticareti' mesaj grubu kurulduğu ortaya çıktı

Lisenin yer aldığı Aledo şehrinde açılan disiplin soruşturmasında öğrenciler, "ırkçı taciz" ve "siber zorbalık" yapmakla suçlandı.

New York Times gazetesinin paylaştığı ekran görüntülerinde, öğrencilerin bir siyah öğrencinin değerini 1 dolar, diğerininkini 100 dolar olarak belirlediği mesajlar dikkat çekti.

b32df6c1-9d5f-11eb-8e1d-2107e4589cd1

Başka bir mesajda ise, bir siyah öğrencinin "saçları bu kadar kötü olmasaydı" fiyatının daha yüksek olacağı gibi ifadelere rastlandı.

Öğrenciler 14-15 yaşlarında

Ceza alan öğrencilerin 9. sınıf, 14-15 grubunda olduğu öğrenildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Aledo bağımsız okul bölgesinin yetkilileri, olayla ilgili yaptıkları açıklamada polisle işbirliği içinde yürütülen soruşturma kapsamında, öğrencilerin "ırkçı taciz" ve "siber zorbalık" suçlamaları ile disiplin cezası aldıklarını duyurdu.

Yetkililer, hedef alınan siyah öğrenciler ve ailelerinin yaşadıklarından ötürü büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Okulun müdürü Carolyn Ansley de mesajlaşmalarda kullanılan dilin okul kurallarını ihlal ettiğini vurguladı.

Anne ve babalardan bazıları ise yetkililerin olaya verdiği yanıttan tatmin olmadı. Dallas'da NBC News televizyonuna konuşan bir ebeveyn, "Olayı ırkçılık değil siber zorbalık olarak açıklamak... İşte bu beni rahatsız etti" dedi.

Bir başka ebeveyn, "nefret suçu" kavramını kullanmaktan kaçındıkları gerekçesiyle yerel yetkilileri eleştirdi.

ABD'de Afrikalı Amerikalıların haklarını koruyan öncü kuruluşlardan olan NAACP'den Eddie Burnett, haberlerin üzüntü verici olduğu ancak "şaşırtıcı" olmadığı yorumunda bulundu. Burnett, "Bu çocukların yaptığını yapabilmek, ancak hedefinizdeki kişileri kişiliksizleştirmekle mümkün" diye konuştu.

Haber Ara