Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Cenevre'deki Suriye gorusmeleri

Cenevre'deki Suriye gorusmeleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-31 14:31:40

Cenevre'deki Suriye gorusmeleri
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi Hadi el-Bahra, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan Müzakere Yüksek Komitesi'ne (HNC) sinirlerine hakim olma ve sebat gösterme tavsiyesinde bulundu.

Cenevre-2 Konferansı başmüzakerecilerinden SMDK üyesi Bahra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cenevre'deki görüşmelere muhalefet adına katılan Suriye heyetini Riyad Konferansı sonuçlarına bağlılığı doğrultusunda desteklediğini belirterek, "Riyad Konferansı sonuçları, Suriye halkının taleplerini karşılıyor. Bütün dünya güçlerinin Suriye halkına karşı birleşmesine rağmen kazanan halkın iradesi olacaktır" dedi.

HNC'ye sinirlerine hakim olma ve tutumlarında sebat gösterme tavsiyesinde bulunan Bahra, "HNC, rejimin dayatmaya çalıştığı ajandalara veya sinir bozucu oyunlarına kanmadan temel konuya odaklanmalıdır. HNC, rejim heyetinde olmayan halk desteğine sahiptir" ifadelerini kullandı.

Bahra, "Manevralara alışık olan rejim, zaman kazanmak için oyunlar oynar ve vereceği hiçbir şey de yok. Muhalefet ile rejim heyetleri arasında gerçekleşmesi öngörülen müzakerelere fazladan herhangi katılımın olmaması konusunda tutumumuz net olduğu gibi muhalif heyetinde seçeneklerin oluşması da mümkün değildir. Bu, Suriye halkının kararıdır ve bu temel üzerine görüşmelere gidildi" diye konuştu.

Cenevre'ye giden muhaliflerin, konuyu başka tarafa çekmeye çalışan karşı tarafa müsaade etmeyerek, Suriye'de daha fazla kanın akmasını engellemesi gerektiğini söyleyen Bahra, şunları kaydetti:

"Uluslararası toplumun duruşunda, siyasi bir çözümün oluşması ve Suriye halkının taleplerini yerine getirecek herhangi bir değişiklik görünmüyor. Cenevre'deki görüşmelere gitmek, haklardan vazgeçmek anlamına gelmiyor. Askeri alandaki savaşa paralel olarak siyasi bir savaş da yürütülüyor."

Haber Ara