Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Cemil Bayık: Tarihi bir hata yaptılar

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Cenevre görüşmeleri ve PYD'nin görüşmelere çağrılmamasını eleştirerek, 'Kaybeden PYD değil, Cenevre görüşmeleri olmuştur. Cenevre'yi hazırlayanlar tarihi bir hata yapmışlardır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 17:11:46

Cemil Bayık: Tarihi bir hata yaptılar

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, PYD'nin görüşmelere çağrılmamasını eleştirerek, "PYD'siz bu görüşmelerin değeri olmaz, kimse de bir şey beklemez. Aslında bu toplantıyı hazırlayanlar PYD'yi çağırmayarak en başta da kendilerini boşa çıkarmışlardır. Cenevre'nin ciddiye alınmasını ve sonuç çıkmasını sağlayacak bir aktörün dışta tutulması büyük bir basiretsizliktir" diye aktardı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, PYD'nin Cenevre'ye çağrılmamasına ilişkin olarak, "Şunu açıkça belirtelim ki, kaybeden PYD değil, Cenevre görüşmeleri olmuştur. Cenevre'yi hazırlayanlar tarihi bir hata yapmışlardır" değerlendirmesini yaptı.

Bayık, "Cenevre görüşmeleri ancak PYD olduğunda anlamlı ve sonuç alıcı olacaktı. PYD'siz bu görüşmelerin değeri olmaz, kimse de bir şey beklemez. Kaybeden PYD değil, Cenevre görüşmeleri olmuştur. Cenevre'yi hazırlayanlar tarihi bir hata yapmışlardır" dedi. 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Azadiya Welat ve Yeni Özgür Politika gazetelerindeki yazısında Cenevre'yi değerlendirdi.

"Şunu açıkça belirtelim ki, kaybeden PYD değil, Cenevre görüşmeleri olmuştur. Cenevre'yi hazırlayanlar tarihi bir hata yapmışlardır" diyen Bayık, şunları kaleme aldı:

‘BU GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ BEKLEMEK BOŞTUR'

PYD Cenevre görüşmelerine çağrılmamış. Bu, daha baştan bu toplantının başarısız kılınmasını sağlamıştır. Artık bu görüşmelerden bir sonuç beklemek boştur. Aslında PYD'nin çağrılmaması, Cenevre görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını isteyenlerin isteğinin yerine getirilmesi olmuştur. Cenevre görüşmeleri ancak PYD olduğunda anlamlı ve sonuç alıcı olacaktı. PYD'siz bu görüşmelerin değeri olmaz, kimse de bir şey beklemez. Aslında bu toplantıyı hazırlayanlar PYD'yi çağırmayarak en başta da kendilerini boşa çıkarmışlardır. Cenevre'nin ciddiye alınmasını ve sonuç çıkmasını sağlayacak bir aktörün dışta tutulması büyük bir basiretsizliktir. Cenevre'ye güç ve moral destek verecek, değerli kılacak temel etken dışarıda bırakılmıştır. Anlaşılıyor ki, Cenevre'yi hazırlayanlar bir toplantı nasıl sonuç alır; başarılı bir diplomasi nasıl yapılır konularında yetersiz ve yüzeysel kalmışlardır. 

‘BÜYÜK BİR ADIM ATILMIŞ OLACAKTI'

Şunu açıkça belirtelim ki, kaybeden PYD değil, Cenevre görüşmeleri olmuştur. Cenevre'yi hazırlayanlar tarihi bir hata yapmışlardır. Eğer PYD katılsaydı Suriye barış görüşmelerinde büyük bir adım atılmış olacaktı. Cenevre görüşmeleri sonuç alıcı bir politik ve toplumsal temele oturacaktı.

Haber Ara