Dolar

32,5896

Euro

34,7949

Altın

2.499,78

Bist

9.453,59

Cemil Bayık oraya kaçtı; çünkü...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'taki düzenlediği hava operasyonlarında ağır darbe alan PKK'nın üst düzey yöneticileri ve çok sayıda PKK'lı, çareyi İran'daki Şehidan kampına kaçmakta buldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-14 08:45:16

Cemil Bayık oraya kaçtı; çünkü...

Star'ın haberine göre; İran-Irak sınırındaki kamp, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin doğusunda Kırkşehitler olarak bilinen tepenin hemen arkasında. PKK'nın İran'daki kolu PJAK, bu kampı yıllarca üs olarak kullandı. PJAK'ın kendisini feshetmesinin ardından da tamamen PKK'nın kontrolüne bırakıldı. PKK'nın önde gelen isimlerinden Cemil Bayık'ın da aralarında bulunduğu 200'e yakın üst düzey yönetici, örgütü ‘güvenli bölge' olarak gördükleri sınırın 10 km içindeki bu kamptan yönetiyor. Şehiden kampının İran topraklarında yer almasının teröristlere sağladığı avantaj, Türk Silahlı Kuvvetleri buraya müdahale edememesi.

EĞİTİMLER DE BU KAMPTA

PKK üyelerine Kuzey Irak'taki kamplarda verilen eğitimler de Şehidan'a kaydırıldı. Örgütün, 8'i Kandil'de olmak üzere Kuzey Irak 18, İran'da ise 5 kampı bulunuyor. PKK'nın İran topraklarındaki kamplarından Kazareş, ülkenin Şapur kentine araçla 1 saat, Van Başka ilçesine ise yaya olarak 2 saat mesafede bulunuyor.

Yine Şapur kentine araçla 1.5 saat uzaklıkta Türeş kampı yer alıyor. Geniş kayalık bir arazi üzerinde kurulu Danbat kampı ise, Ağrı Dağı'nın hemen karşısına denk gelen İran topraklarında. Örgütün Kuran kampı da Piranşehir kentine bağlı Elvatan köyüne 11 km uzaklıkta.

Haber Ara