Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Cemil Bayık ABD'den yardım istedi

PKK'nın Kandil yönetcisi Cemil Bayık, ABD'yi stratejik ortak olarak gördüklerine vurgu yaparak, 'Birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani'de ABD bizim ortağımız' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-17 13:05:31

Cemil Bayık ABD'den yardım istedi

PKK'nın Kandil'deki yöneticisi Cemil Bayık, Almanya'nın Die Ziet gazetesine verdiği röportajda ABD'den yardım istedi.

Son operasyonlarla çok büyük darbe alan PKK'nın lideri Bayık, Türkiye ile barış istediklerini bunun için de "ortağımız" dediği ABD'nin devreye girmesini istedi.

Alman medyasına konuşan Bayık şunları söyledi: "Abdullah Öcalan bir anlaşma taslağı hazırladı ve bunu Türkiye hükumetinden kabul etmelerini söyledik. Kabul etmediği taktirde de bize açılmış bir savaş olarak değerlendiriyoruz, bunu asla kabullenemeyiz. Biz Türkiye'yle barış istiyoruz. Barış sürecinde birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani'de ABD bizim ortağımız onlar da İŞİD'e karşı savaşıyor, bizde. ABD, yakın doğuda bizsiz siyaset yapamaz."

Avrupa için 'Kuzey koridoru'

Avrupa içindeki PKK varlığının yararlı olacağı iddia eden Cemil Bayık, Kuzey koridorunu işaret ederek, "Eğer Kürtler Suriye bölgesinde daha güçlü olurlarsa Avrupa Rusya'ya olan enerji bağımlılığından kurtulabilir. Enerjinin Akdeniz'e giden yolu Rojova'dan geçiyor. Bu yol eğer garanti altına alınırsa Avrupa rahat bir nefes alır" şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara