Dolar

32,4963

Euro

34,7472

Altın

2.485,45

Bist

9.507,84

Cem Seymen Kimdir?

Türk gazeteci, programcı Cem Seymen kimdir? İşte Cem Seymen'in biyografisi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-26 15:19:36

Cem Seymen Kimdir?

Gazeteci Seymen Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 1972 yılında doğdu.

Ürgüp Belediye Başkanlığı yapan ve 18. dönem Nevşehir Milletvekili Cemal Seymen'in oğlu.

Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun oldu.

Bir süre bu sektörde çalıştıktan sonra hayalini kurduğu ekonomi gazeteciliği için ABD'nin New York kentine gitti ve 1993-1999 yılları arasında burada yaşadı.

ABC, CBS, NBC gibi önemli televizyon kanallarındaki seminerlere katıldı.

ABD'de City University of New York'ta Siyasal Ekonomi ve New York Üniversitesi'nde Televizyon Yayıncılığı üzerine eğitim gördü. New York Başkonsolosluğu'nda 6 yıl boyunca çalıştı. Ancak televizyoncu olmak istediği için görevinden ayrılıp Türkiye'de döndü. Beykent Üniversitesi "İngiliz Dili ve Edebiyatı" bölümünde yüksek lisans yaptı.

Kariyerine BRT televizyonunda ekonomi muhabiri olarak başladı. Farklı bir üslupla dile getirdiği "Hayatın Renkleri" isimli programı sundu.

Kanal 9'da kendi hazırladığı metinlerle İngilizce haber spikerliği ve dış haberler muhabirliği görevini yürüttü.

CNN TÜRK Ekonomi Servisi'nde çalışmaya başladığı günden bu yana dünyadaki dev bütçeli şirketlerin tepe yöneticileri ve Türkiye'nin önde gelen iş insanları ile ses getiren röportajlara imza attı. Davos Ekonomik Forumu ve Uluslararası Para Fonu IMF toplantılarında CNN TÜRK'ü temsil etti. Bilim, teknoloji, tarım, hayvancılık, inovasyon gibi alanları incelediği "Para Dedektifi" programıyla dikkatleri üzerine çekti ve gençlere umut aşıladı.

Deneme ve film senrayoları da kaleme alan Cem Seymen, CNN Türk'te ekonomi haberleri ve programlarının sunuculuğunu yapıyor.

Haber Ara