Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çekmeköy'de '15 Temmuz Milli Direniş' sergisi açıldı

Çekmeköy Belediyesi, açılan sergiyle 15 Temmuz milli mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi. Sergiye şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Halisdemir ve 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı mücadele eden gaziler ve vatandaşlar katıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-11 17:08:36

Çekmeköy'de '15 Temmuz Milli Direniş' sergisi açıldı
Çekmeköy Belediyesi, açılan sergiyle 15 Temmuz milli mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi. Sergiye şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Halisdemir ve 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı mücadele eden gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Çekmeköy Belediyesi, 15 Temmuz darbe amaçlı terör saldırılarının millet tarafından püskürtülüşünü, fotoğraf ve karikatürlerden oluşan sergi ve kitapçıkla ölümsüzleştirdi. Sergiyle Anadolu Ajansı muhabirlerinin objektiflerine yansıyan kahramanlıkların ve Misvak Dergisi çizgilerindeki mesajların bir kez daha kamuoyu ile paylaşılarak; vatana ihanetin ve milli direnişin unutturulmaması amaçlanıyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın ev sahipliği yaptığı "Milli Direniş Sergisi"nin açılışına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Halisdemir, Atatürk Havaalanı'nda üzerinden tank geçen Vasfi Yılmaz, Tuzla gişelerde G3 mermisiyle kolunu kaybeden Üzeyir Civan, 5 dakikada tankı kullanmayı öğrenen Mehmet Köse, köprüde yaralanan Orçun Şekercioğlu, şehit olan Onur Ensar Ayanoğlu'nun babası İhsan Ayanoğlu, Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu ve Misvak Dergisi adına Abdurrahman Erzurum katıldı.

"Hasan amcamız böyle bir evlat yetiştirdiği için onun artık evladıyız"

Serginin açılışında konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Dün akşam son nöbetimizde Hasan amcamızı sağ olsun, Ömer şehidimizin babasını davet ettik, kırmadı geldi. Allah öncelikle kendisinden razı olsun. Bizde bölgemizde Çekmeköy Belediyemize ait olan bir okulumuza inşallah o şehidimizin ismini yaşatmak adına okulumuza vereceğiz. Orada yetişecek olan evlatlarımız Allah'ın izniyle Ömer Astsubayımız gibi bayrağına, milletine bağlı evlatlarımız yetişecek. Ve inşallah unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü bu ülkenin dönüm noktasındaki bir şehidimiz. O an o cesareti göstermeseydi. Her şehidimiz çok makbul ama o bile bile şehit olmaya giderek bu icraatı yapmış bir şehidimiz. Hasan amcamız böyle bir evlat yetiştirdiği için onun artık evladıyız" dedi.

Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Halisdemir ise, "Sayın valime, sayın belediye başkanıma, Çekmeköylü hemşehrililerime çok teşekkür ederim. Beni burada misafir ettiler. Çocuğum vatanına, milletine, bayrağına, devletine sahip çıkmış. Çok gururluyum, çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Darbe girişimi sırasında hainlerin kullandığı tankı vatandaşların ele geçirmesinin ardından kullanan kamyon şoförü Mehmet Köse ise, "Tank olayı biraz ilginç oldu ama birazda iyi oldu. Yolun kapatıldığı söylendi. Bizde hemen gittik oraya, vinç kaldıramayınca iş başa düştü. Ben askerliğimi jandarma komando olarak yaptım. Herhangi bir tank kullanmışlığı bırak, içini görmüşlüğüm yok" ifadelerini kullandı.

66 fotoğraf ve 49 karikatürden oluşan sergi, Madenler Meydanı'nda açıldı. Sergi 11-14 Ağustos tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Haber Ara