Dolar

32,3544

Euro

35,1415

Altın

2.301,58

Bist

9.079,97

Çek Cumhuriyetinde bir camiye Irkçı saldırı

Avrupa ülkelerinde son zamanlarda Müslümanlara ve camiler yönelik ırkçı saldırıların arkası kesilmiyor. Çek Cumhuriyeti’nde de kimliği belirsiz kişiler, ülkenin ikinci büyük şehri Brno’da bir camiyi tahrip ederek, duvarlarına ırkçı ifadeler yazdılar.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-05 13:30:42

Çek Cumhuriyetinde bir camiye Irkçı saldırı

5e11a88542360473614af627

Avrupa ülkelerinde son zamanlarda Müslümanlara ve camiler yönelik ırkçı saldırıların arkası kesilmiyor. 

Çek Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehri Brno'da kimliği belirsiz kişiler, bir camiyi tahrip edip, duvarlarına ırkçı ifade içeren yazılar yazdılar.

Caminin duvarına yazılan ırkçı yazılarda, Müslümanlar tehdit edilerek, “Çek Cumhuriyeti'nde İslam'ı yayma… aksi taktirde sizi öldüreceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Yerel polis sözcüsü Bohumel Malasik, AFP'ye verdiği demeçte, "Güvenlik güçleri, Cuma gününden beri caminin duvarına yazı yazan kişilerle ilgili soruşturma ve araştırma sürüyor” dedi.

Camiye'ye düzenlenen ırkçı saldırıya tepki gösteren Çek Cumhuriyeti İslam Vakıfları Direktörü Munib Hassan al-Rawi de, "Bu konuyu doğrudan bir tehdit olarak çok ciddiye alıyoruz. Son zamanlarda Müslümanlara ve camilere yönelik ırkçı saldırılarda büyük artış var” dedi.

El-Rawi tehditlerden sonra korkusunu dile getirerek, dünyadaki diğer camilere yapılan saldırılar ışığında konuyu dikkate alma gereğini vurguladı.

Haber Ara