Dolar

32,5619

Euro

34,8875

Altın

2.437,46

Bist

9.645,02

Çeçen lider Kadirov’un konutuna silahlı saldırı!

Bir IŞİD üyesininin dün akşam Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un Grozni’deki ikametgâhına silahlı saldırı düzenlediği, çıkan çatışmada ise saldırganın polis tarafından öldürüldüğü bildirildi. Çatışmada Kadirov’un birkaç muhafızının öldüğü ve yaralandığı açıklandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-24 09:58:18

Çeçen lider Kadirov’un konutuna silahlı saldırı!

buyuk2_11

IŞİD'in dün akşam, Rus yanlısı politikalarıyla dikkat çeken Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un, başkent Gronzni'deki ikametgâhına saldırı düzenlendiği açıklandı.

Ajans ‘Depth'ın haberine göre IŞİD üyesi savaşçılardan biri olan ve 1966 Grozni doğumlu Abdullah Çeçen'in öldürülmeden önce, Kadirov'un birkaç muhafızını öldürmeyi ve yaralamayı başardığı bildirildi.

Ajansın ve diğer yerel haber sitelerinin haberlerine göre, Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un ikametgâhını koruyan güvenlik görevlilerini hedeflediği ve Kadirov'ın evine ateş ettiği açıklandı.

Saldırıyı doğrulayan polis kaynakları ise, olayla ilgili yaptığı açıklamada, belgelerini kontrol etmek için durdurdukları araçtaki kişinin bir polis memurunu bıçakladıktan sonra, diğer iki kolluk kuvvetine de saldırdığı, çıkan çatışmada ise saldırganın öldürüldüğü bildirildi.

Saldırganın, Rusya'da bir polis memuruna ve Çeçenistan'daki Rus Muhafız çalışanına yapılan saldırı olayına adı karıştığı bildirildi.

Olay, Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadırov'un Aslanbek Şeripov Caddesi'ndeki ikametgahının yakınında gerçekleştiği açıklandı..
Çeçen veya Rus tarafı, Devlet Başkanı Kadirov'un ikametgâhına düzenlenen saldırı haberleri hakkında yorum yapmaktan kaçındığı bildirildi.

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Rusya yanlısı politikalarıyla dikkat çekerken sivri çıkışlarıyla eleştirilerin odağı haline gelmişti. Kadirov, son olarak Gürcistan'da yaşanan olayla nedeniyle bu kez Gürcistan'ı tehdit etmişti. 

 buyuk_44

 

Haber Ara