Dolar

32,6001

Euro

34,8184

Altın

2.493,36

Bist

9.497,61

Çeçen lider Kadirov'dan Türkiye'ye tehdit

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Türkiye'yi düşürülen uçak nedeniyle eleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 04:51:35

Çeçen lider Kadirov'dan Türkiye'ye tehdit

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Rusya'ya ait savaş uçağının Türkiye sınırını ihlal etmesinin ardından Türkiye tarafından düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kadirov, ''Hiç şüphem yok ki Türkiye, Rus uçağını düşürdüğü için uzun süre pişman olacak" dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Rus Su-24 uçağını düşüren Türkiye'nin uzun süre pişman olacağını söyleyerek tehditte bulundu. Rus lider Putin de ''Sırtımızdan bıçaklandık'' şeklinde konuşmuştu.

"İŞ BİRLİĞİNDEN BAHSEDENELR BÖYLE SİNSİCE DAVRANMAZ"

Bir tepki de Putin'e bağlılığıyla bilinen Çeçenistan Başkanı Kadirov'dan geldi. Kadirov, ''Hiç şüphem yok ki Türkiye, Rus uçağını düşürdüğü için uzun süre pişman olacak. Her defasında dostluk ve iş birliğinden bahsedenler, böyle sinsice davranmaz.'' dedi.

KADİROV KİMDİR?

Çeçenya Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkhanov'un ölümünden sonra Vladimir Putin'in desteği ile Çeçenya Cumhuriyeti Devlet Başkanı olmuştur. Devlet başkanı olmadan önce başbakanlık görevini de yapmıştır. Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov ile Ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların yanında yer almıştır. 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanlığı Madalyası verilmiştir. Kadirov evli ve beş çocuk babasıdır.

Haber Ara