Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

Cebel Ekrad'daki 'Aşura Operasyonu'

Cebel Ekrad'daki 'Aşura Operasyonu'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 22:03:28

Cebel Ekrad'daki 'Aşura Operasyonu'
Suriyeli muhaliflerin, rejimin hava destekli yoğun saldırısı nedeniyle, "Aşura Operasyonu" kapsamında Lazkiye kırsalında ele geçirdikleri noktalardan geri çekildiği bildirildi.

Suriye Türkleri Derneği yetkililerinden alınan bilgiye göre, muhaliflerin dün akşam Lazkiye kırsalında başlattığı operasyon sonrası çıkan çatışmalar aralıklarla sürüyor.

Rejim güçleri, savaş uçakları ve helikopterlerin de desteğiyle sabah saatlerinden itibaren Cebel Ekrad bölgesi ve çevresine saldırılar düzenliyor.

Bölgeye hakim bazı tepeleri ele geçirmeyi hedefleyen muhalifler, yoğun saldırılar sonrası aldıkları noktalardan geri çekildi.

Rejime ait 2 tankı ele geçiren, 1 tank ile 3 ağır silahı imha eden muhalifler, Reşa, Tanklar, Volkan ve Malik tepeleri ile Nahişba köyünü rejimden aldığını duyurmuştu.

Cebel Ekrad, Lazkiye ve İdlib kentlerinin sınırında, ülkenin kuzey batısında yer alıyor. Burası, Lazkiye kırsalı, İdlib'in Cisru'ş Şuğur ilçesi ile Türkmendağı'na hakim konumda olması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara