Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Çaycı Kemal'in golfcu oğlunun başarısı

Ağrı Belediyesi'nde çaycılık yapan Kemal Boztoprak'ın oğlu 13 yaşındaki Halil Boztoprak, antrenmanlarını sokakta yaptığı golfte Türkiye ikincisi oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-11 16:47:28

Çaycı Kemal'in golfcu oğlunun başarısı

Ajansların haberine göre; Merkez Abide Mahallesi'nde Kemal Boztoprak çiftinin 4 çocuğundan üçüncüsü olan Halil, 4 yılönce mahalleden bir arkadaşının önerisi ileGolf sporu ile tanıştı. Alparslan Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Halil Boztoprak, Ağrı'da golf sahası olmadığı için, Güzel Sanatlar Lisesi bodrum katında bu sporun inceliklerini öğrendi. Sokakta antrenmanlarını sürdüren Halil Boztoprak, geçen hafta Türkiye Golf Federasyonu Antalya Bölgesi 3'üncü Ayak Minikler Kategori B Erkekler yarışmasına katıldı ve ikincilik elde etti. Gümüş Madalya ileAğrı'ya dönen ve mahalledeki arkadaşlarına boynuna astığı madalya ile Hava atan Halil Boztoprak, şunları söyledi:

"Mahalleden tanıdığım bir ağabey vardı. O zaman 9 yaşındaydım, beni götürdü antrenör ile tanıştırdı. Yaklaşık 4 yıldır golf yapıyorum. Spor ve Güzel Sanatlar Lisesinin bodrum katında yaklaşık 2 Ay çalıştım. Yarışma, 7 Gün önce Antalya'da 9- 18 yaş kategorisinde 14 kişi ile yapıldı. 3 gün boyunca kampta kaldım ve yarışmaya katıldım. Yarışmada Türkiye ikincisi oldum. Golf oyununu televizyonda görmüştüm ve oynamak istiyordum. Beni eğiten Birdal hocanın üzerimde emeği çok. Golf, hayatıma girdikten sonra derslerimi olumsuz yönde etkiledi. Eğer İstanbul'da olsaydım kesin şampiyon olurdum. Çünkü orada golf sahası var. Burada golf sahası olmadığı için uzun vuruşlar yapamıyorum. Bu yüzden de ikinci olabildim.

BABA: MADEM BAŞLAMIŞ DEVAM ETSİN

Oğlu Halil'in golf sporu yaptığından önceleri haberdar olmadığını belirten baba Kemal Boztoprak da, "Belediye başkanlığında kadrolu çaycıyım. Halil'in golf oynadığından haberim yoktu. Nasıl yapıldığını da bilmem. Antalya'ya gideceği zaman öğrendim. Madem başlamış devam etsin" diye konuştu.

Haber Ara