Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Çavuşoğlu Zarif ile görüştü: İran'a uçuşlar 1 Ağustos'ta başlıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile İran arasında yeniden başlayacak uçuşlara ilişkin tarih verdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-15 14:19:33

Çavuşoğlu Zarif ile görüştü: İran'a uçuşlar 1 Ağustos'ta başlıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Dolmabahçe'de İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile görüşmesinin ardından ortak açıklama yaptı.

Masada, koronavirüs salgını sonrası dönemde atılacak ortak adımların yanı sıra, Libya konusu ve Tahran'a yönelik Beyaz Saray'ın yaptırımları vardı. Bakan Çavuşoğlu, İran'a uçuşlarla ilgili alınan kararı duyurdu.

İRAN'A UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLIYOR

Çavuşoğlu, Türkiye ile İran arasındaki uçuşların 1 Ağustos itibarıyla açılmasının planlandığını söyledi.

LİBYA KONUSUNDA RUSYA İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Bölgede istikrarsızlık olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Terörizm hepimizin sorunu. İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlara karşıyız." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Libya konusunda Rusya ile görüşmelerde herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydetti ve ekledi: "Rusya ile Libya konusunda görüş ayrılığımız yok, teknik düzeyde görüşme kararı aldık."

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"Suriye'deki durumu sizler de yakından takip ediyorsunuz. Türkiye, İran ve Rusya olarak uzun süredir çaba sarf ediyoruz. Bundan sonraki süreçte kalıcı istikrar için adımlar atmamız lazım. Bunlardan bir tanesi de anayasa komisyonu. Bunun başarılı olması gerekiyor.

"İRAN'IN İSTİKRARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

İran'ın istikrarı, huzuru bizim için de önemli. Burada bir kere daha vurgulamak istiyoruz. İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlara karşıyız. Bugün her zamankinden daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız var. Birlikte çalışma ve hoşgörü kültürüyle dayanışmayı artırmamız gerekiyor. Pandemi sonrasında da bu ihtiyaç daha çok öne çıkacaktır.

Yeni İsrail hükümetinin Filistin'de yeni işgal girişmleri var. Bunun için de uluslararası toplumla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz."

Haber Ara