Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Çavuşoğlu, Poroşenko ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu resmi ziyaret için geldiği Kiev'de, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile bir araya geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-10 09:04:52

Çavuşoğlu, Poroşenko ile bir araya geldi

AA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyinin (YDSK) alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubunun 5'inci toplantısı için geldiği başkent Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanlığı Kültür, Doğu Avrupa ve Asya İşleri Müsteşar Yardımcısı Ümit Yardım ve Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel'in hazır bulunduğu görüşmede bölgesel ve ikili ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

Ukrayna'da yaşayan soydaşların temsilcileriyle görüştü
Bakan Çavuşoğlu daha sonra Ukrayna'da yaşayan soydaşların temsilcilerini kabul etti. Çavuşoğlu, Kırım Tatar halkının lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Ukrayna Temsilcisi Marat Rasulov, Ukrayna Gagauzları Birliği Derneği Başkanı Vasiliy Keloglu ve Odessa Bölge Meclis Başkan Yardımcısı Yuriy Dimçoglu ile bir araya geldi.

Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyecek Çavuşoğlu ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz'da Türkiye'de Ne Oldu?" başlıklı serginin açılışını da yapacak.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara