Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Çavuşoğlu, Pakistan basın heyetini kabul etti

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:- 'Biz yardım yaparken, emperyal bir düşünceyle değil, sadece insani bir odakla yapıyoruz. Çünkü bizim inancımız ve tarihi geleneğimiz, kültürümüz, insana saygı duymayı gerektiriyor. Bugün Arakan'a girebilen yegane uluslararası kurum TİKA'dır. Bin ton yardım malzemesi gönderdik'- 'Biz, uluslararası öğrencilere çok önem veriyoruz. Şu ana kadar Türk üniversitelerin

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-10 17:52:31

Çavuşoğlu, Pakistan basın heyetini kabul etti
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Biz yardım yaparken emperyal bir düşünceyle değil, sadece insani bir odakla yapıyoruz. Çünkü bizim inancımız ve tarihi geleneğimiz, kültürümüz, insana saygı duymayı gerektiriyor. Bugün Arakan'a girebilen yegane uluslararası kurum TİKA'dır. Bin ton yardım malzemesi gönderdik" dedi.

Çavuşoğlu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün programı çerçevesinde Türkiye'de mesleki çalışmalarda bulunan Pakistanlı basın mensuplarını Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında (YTB) kabul etti. Ziyarete, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Syrus Sajjad Qazi de eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkinin çok derin ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Pakistan ile ilişkilerin bundan sonraki süreçte de güçlenerek devam edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, "Özellikle siyasal anlamdaki ilişkilerimizden sonra ticari anlamda iki ülke arasındaki ilişkilerin de dalgalı bir seyir izlediğini biliyorum. Bu ilişkilerin, önümüzdeki süreçte daha da hacimli bir seviyeye ulaşması için iki ülke arasında Karma Stratejik İşbirliği Konseyi oluşturuldu ve geçtiğimiz aylarda bunun beşincisini gerçekleştirdik. Eğitim alanında önemli kurumlardan olan Yunus Emre Enstitüsü, Pakistan devletinin sağlamış olduğu olanaklarla faaliyet yapma olanağına kavuştu." diye konuştu.

Çavuşoğlu, YTB, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü'nün Pakistan'da çeşitli eğitim ve kalkınma faaliteleri yürüttüğünü dile getirerek, Pakistan'dan çok sayıda öğrencinin Türkiye'de eğitim gördüğünü anlattı.

- "Türkiye'de bin 606 Pakistanlı öğrencimiz var"

Şu ana kadar Pakistanlı bin 553 öğrencinin Türiye'deki çeşitli üniversitelerden mezun olduğunu kadeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Hala Türkiye'de bin 606 Pakistanlı öğrencimiz var. Sizi temin ederim ki Türk üniversiteleri, bu konuda temayüz etmiş durumda. Biz uluslararası öğrecilere çok önem veriyoruz. Şu ana kadar Türk üniversitelerinden 100 binin üzerinde uluslararası nitelikteki öğrenci mezun oldu. Hali hazırda 16 bin öğrenci, YTB vasıtasıyla burslandırılmış ve eğitimlerini Türkiye'de almaya devam ediyorlar. Şimdi de mezun olan öğrencilerin dönüp gittikleri ülkelerde onların kendi aralarındaki iş birliğinin sürmesi için o ülkelerde onlara dernek, sivil toplum örgütü adı altında, faaliyet gösterebilecekleri imkanlar sunuyoruz."

Görev alanlarının, TİKA, YTB, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi tamamen insani diplomasiye dayalı kurumlar olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, TİKA'nın 56 ülkede 58 koordinasyon ofisiyle hizmet verdiğini anlattı.

Çavuşoğlu, TİKA'nın bulunduğu ülkelerde restorasyondan, kültüre, kalkınmadan meslek edindirmeye kadar bir çok alanda çalışma yürüttüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Biz yardım yaparken, emperyal bir düşünceyle değil, sadece insani bir odakla yapıyoruz. Çünkü bizim inancımız ve tarihi geleneğimiz, kültürümüz, insana saygı duymayı gerektiriyor. Bugün Arakan'a girebilen yegane uluslararası kurum TİKA'dır. Bin ton yardım malzemesi gönderdik. Öteki taraftan Bangladeş'deki 500 bin kişi için bir mülteci kampı oluşturmaya... Her gün yaklaşık 60 bin kişiye yemek pişiriyoruz. Biz, inancımız gereği yapılması gerekeni yapıyoruz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara