Dolar

32,4309

Euro

34,4558

Altın

2.486,31

Bist

9.679,80

Çavuşoğlu'ndan net mesaj: Rejim durmazsa karşılığını kat kat veririz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İdlib saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-06 11:58:30

Çavuşoğlu'ndan net mesaj: Rejim durmazsa karşılığını kat kat veririz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Konseyi Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Bakü'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İdlib'de Suriye ordusunun açtığı ateşte 8 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili konuşan Çavuşoğlu, Suriye'de kalıcı ateşkes ve siyasi çözüm için rejimin garantörü Rusya ve İran ile Astana, Soçi, Ankara, Moskova ve Tahran'da üçlü formatta çok çalıştıklarını anımsattı.

Sahada sükunetin sağlanması konusunda bu görüşmelerin faydasını da gördüklerine değinen Çavuşoğlu, buna karşılık, son zamanlarda İdlib'de Suriye ordusunun saldırganlığının herkesi rahatsız ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Rusya'dan beklentilerinin Suriye ordusununun durdurulması olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuları bugüne kadar birlikte çalıştığımız Rusya ile de görüşüyoruz. En son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ben de oradaydım. Açık açık tüm sorunlar konuşuldu ve birlikte çalışma konusunda yine bir karar çıktı. Şimdi Rusya'dan bir heyeti bekliyoruz. Bu heyetin çalışmalarından sonra ihtiyaç olursa liderler, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin bir araya gelecekler. Amacımız burada çatışmanın durdurulmasıdır."

İdlib'de sahada hedeflerinin Rusya olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, "Türkiye olarak Rusya ile neden çatışalım? Burada saldırıyı yapan kimdir? Rejimdir. Bizim askerlerimize saldıran rejimdir. Bizim orada Soçi mutabakatı noktasındaki gözlem noktalarımızı taciz eden rejimdir" diye konuştu.

Çavuşoğlu, saldırganlığın devam etmesi durumunda Türkiye'nin karşılığını yine vereceğini vurguladı.

Haber Ara