Dolar

32,5163

Euro

34,8410

Altın

2.487,33

Bist

9.513,67

Çavuşoğlu'ndan Musul operasyonu açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşıyla soruları yanıtladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 14:46:49

Çavuşoğlu'ndan Musul operasyonu açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda gerçekleşen görüşme basın mensupların görüntü almasın ardından kapalı olarak devam etti. Her iki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

OHAL tartışmalarına ilişkin soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fransa'daki OHAL'le Türkiye'deki OHAL arasında bir fark yoktur. Kapsamı da aynıdır terör örgütlerini hedef almaktadır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne getirdiğimiz kısıtlamarda aynı kapsamdadır." dedi.

''4 TANE F-16 JETİMİZ OPERASYONDA YER ALIYOR''

Çavuşoğlu, Musul operasyonuna ilişkin olarak, "Musul operasyonuna çok yönlü bir şekilde katkı sağlıyoruz. Kuzey Irak'ta eğittiğimiz peşmerge güçleri ve Başika kampında eğittiğimiz yerel güçler aktif bir şekilde operasyonun içindeler. 4 tane F-16 jetimiz de operasyonda yer alıyor. Başika'daki kuvvetlerinmiz 700 DAEŞ'liyi öldürdü. Irak'ın güvenliği kendi güvenliğimiz kadar önemlidir. Irak'ın değişik bölgeleriniden çok sayıda PKK'lı ülkemize geliyor ve saldırılar düzenliyor. Şimdi de Sincar'ı 2. bir Kandil yapmak isiyorlar. Biz PKK'nın Irak'taki yapılanmasına daha aktif müdahale edeceğiz. Burada yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Haber Ara