Dolar

32,5217

Euro

34,8010

Altın

2.422,33

Bist

9.703,85

Çavuşoğlu'ndan, Kurz’un Erdoğan hakkındaki sözlerine tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avusturya Başbakanı Kurz’un Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerine tepki göstererek, 'AB ve değerlerine asıl büyük tehdit Kurz’un temsil ettiği çarpık ideolojidir. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı üzerine kurulan bu çirkin siyaset çağımızın hastalıklı zihniyetidir' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-06 07:13:45

Çavuşoğlu'ndan, Kurz’un Erdoğan hakkındaki sözlerine tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından, Euronews Türkçe'de yer alan, "Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz: Erdoğan, Avrupa'daki Türkleri kendi amaçları için kullanıyor" haberini alıntılayarak, "AB ve değerlerine asıl büyük tehdit Kurz'un temsil ettiği çarpık ideolojidir. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı üzerine kurulan bu çirkin siyaset çağımızın hastalıklı zihniyetidir." değerlendirmesinde bulundu.

Ekran Resmi 2020-09-06 07.09.54

Alman gazetesi Handelsblatt'a konuşan Kurz, AB sınırlarının korunması ve Yunanistan ile tam dayanışma içinde olunması gerektiğini savunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "mültecileri silah olarak kullanmakla" suçlayan açıklamalarda bulunmuştu.

Gazete, haziran ayı sonunda Viyana'nın Favoriten bölgesinde PKK bayrakları taşıyanlarla diğer Türk grupları arasında yaşanan gerilimi hatırlatması üzerine Kurz, "yabancı çatışmaların ülkeye ithal edildiğini" söyledi.

Bu konuda Erdoğan'ı eleştiren Kurz, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Avrupa'da yaşayan Türkleri veya Türk kökenli göçmenleri kendi amaçları için araçsallaştırmaya çalışmasını kınıyorum." şeklinde konuştu.

Haber Ara