Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Çavuşoğlu’ndan Kıbrıs yorumu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kıbrıs sorunu konusunda 'Bu son fırsat penceresini iyi değerlendirelim' yorumunda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-01 03:02:47

Çavuşoğlu’ndan Kıbrıs yorumu

Ajanslarda yer alan bilgide; Kıbrıs müzakerelerinde hassas bir döneme girildiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki tarafın da bu ‘son fırsat penceresini' iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yla bir araya gelen Çavuşoğlu, Türkiye'nin müzakere sürecine bugüne kadar tam destek verdiğini anımsatarak, "Müzakerelerin yoğunlaştığı bir ortama girdik. Sayın Cumhurbaşkanının Ankara ziyareti, yine İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmesi ve bugünkü yaptığımız görüşmeler bu bakımdan önemlidir" dedi.

Ankara'nın müzakere sürecinde herkesten bir adım önde olduğunu dile getiren Dışişleri Bakanı, şöyle devam etti: “İçinde bulduğumuz bu hassas dönemde de Türkiye Cumhuriyeti olarak aynı desteği vermeye devam edeceğiz. Zorlu konular var, Türkiye konusu var, güvenlik konusu var, mülkiyet konusu var, garanti konusu var. Bunların bazılarını 5'li formatta görüşeceğiz ama gayriresmi formatta bu konularda da fikir alışverişinde bulunmanın artık faydası var diyoruz. Yunanistan Dışişleri Bakanı Niko Koçias ile Girit Adası'nda bir araya geldik. Daha önce kendisi İstanbul'a gelmişti, gayri resmi bir şekilde birçok konuda ikili ilişkilerimizle ilgili konular dahil Kıbrıs konusunda görüş alışverişinde bulunduk ve bunların çok faydalı olduğunu düşünüyoruz."

‘BU FIRSATIN KAÇMAMASI GEREKTİĞİNİ HEPİMİZ SÖYLÜYORUZ'

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Ankara'da ve İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde de müzakerelerin seyri ile ilgili detaylı bilgiler verdiğine değinen Bakan Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türk tarafının Başmüzakerecisi Özdil Nami arkadaşımız da bugün ve daha önceki görüşmelerimizde bizleri bilgilendirdiler. Artık bu fırsatın kaçmaması gerektiğini BM de söylüyor, biz de söylüyoruz. 2014'te önemli bir fırsatı kaçırdık. Sadece bir çözüm değil, bu bölgenin potansiyeli ile ilgili birçok fırsatı kaçırdık ama önümüze çıkan bu fırsatı değerlendirirsek bence en azından gelecek nesillere bir sorun bırakmamış oluruz. Bu son fırsat penceresini hep birlikte iyi değerlendirelim. Her iki tarafın kabul edeceği bir çözüm konusunda biz Türkiye olarak desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Zorlu bir süreç, kolay değil o yüzden Sayın Cumhurbaşkanına ve müzakereyi yürüten arkadaşlara da kolaylıklar ve başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Haber Ara