Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çavuşoğlu'ndan İsrail-Filistin açıklaması: Kalıcı ve kapsamlı barış...

Paris'te düzenlenen Ortadoğu Barış Konferansı'nda konuşan Çavuşoğlu, 'Kalıcı ve kapsamlı barışa ihtiyaç var' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-15 21:33:59

Çavuşoğlu'ndan İsrail-Filistin açıklaması: Kalıcı ve kapsamlı barış...

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre;

KALICI ve KAPSAMLI BARIŞ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konferansta bölgede acilen kalıcı ve kapsamlı bir barışa ihtiyaç olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu barışa destek verdiğini vurguladı. Çavuşoğlu ayrıca Filistin topraklarında işgâlin sona ermesi ve egemen bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının da bölgede barış için önemli olduğunun altını çizdi.

GÖRÜŞMELER YAPTI

Ortak oturumun dışında AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Libya, Malta, Katar ve Suudi Arabistanlı mevkidaşlarıyla temaslarda bulunan Çavuşoğlu'nun, hem ilgili ülkelerle ikili ilişkileri hem de bölgesel konuları ele aldığı bildirildi.

ORTADOĞU BARIŞ KONFERANSI

Filistin ve İsrail arasında ilişkileri yeni bir düzeye taşımak ve çıkmaza giren müzakereleri tekrar canlandırmak amacıyla düzenlenen Ortadoğu Barış Konferansı Fransa'nın başkenti Paris'te Pazar günü başladı. Konferansın 9 yıldır İsrail-Filistin sorunu çerçevesinde bu düzeyde düzenlenen ilk konferans olma özelliğine sahip olduğu ifade ediliyor.

Konferansa 70 ülkeden heyet katılıyor. Filistin tarafı konferansı memnuniyetle karşılarken, İsrail tarafı ise konferansın kendilerine karşı olduğunu dile getiriyor.

Haber Ara