Dolar

32,5445

Euro

34,8239

Altın

2.426,51

Bist

9.721,29

Çavuşoğlu'ndan İran değerlendirmesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ancak İran'ın Suriye ve Irak politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 15:55:33

Çavuşoğlu'ndan İran değerlendirmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran ile 5+1 ülkeleri arasında süren nükleer müzakerelerden anlaşma kararı çıkmasını Türkiye'nin memnuniyetle karşıladığını söyledi. Çavuşoğlu, yaptırımların kaldırılmasının Türkiye ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

İran'ın Suriye ve Irak politikalarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, İran'a mezhepçi politikalardan vazgeçme çağrısı yaptı.

Çavuşoğlu ile ortak basın açıklaması yapan Iraklı mevkiidaşı İbrahim Caferi de anlaşmadan memnun olduklarını ve bölgede istikrar için anlaşma şartlarının uygulanmasına ihtiyaç olduğunu söyledi 

Dışişleri'nden yazılı açıklama

Türk Dışişleri, İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını belirten yazılı bir açıklama yayınladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Tarafları bu neticeyi mümkün kılan çabaları için kutluyor; varılan anlaşmanın tüm unsurları ile uygulanmasına önem atfediyor; önümüzdeki dönemde uygulamanın denetlenmesinde merkezi rol üstlenecek olan Uluslararası Atom Enerji Ajansı ve uluslararası toplum ile tam bir şeffaflık temelinde anlaşmada öngörülen işbirliğinin hayata geçirilmesini bekliyoruz" denildi.

Bölgedeki istikrara vurgu yapan Dışişleri Bakanlığı, "Anlaşmanın güven verici bir anlayışla kesintisiz biçimde ve tam olarak uygulanmasının bölge barış, güvenlik ve istikrarı bakımından da hayati‎ önem taşıdığını bu bağlamda vurgulamakta yarar görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara