Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Çavuşoğlu'ndan İncirlik açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan hafta içindeki İncirlik iddiaları ile ilgili açıklama geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-23 12:23:45

Çavuşoğlu'ndan İncirlik açıklaması!

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Malta Dışişleri Bakanı Vella ile ortak düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Alman siyasetçilerin İncirlik üssüne alınmadığına yönelik haberlere ilişkin, "İncirlik üssüne gelmek isteyen askeri ve teknik heyetlerin hepsi gelebiliyor; fakat şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlike'e ziyareti uygun görülmemektedir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Alman Der Spiegel gazetesinin online sitesi "Türkiye Alman yetkililerin İncirlik'e girişini engelliyor" başlıklı bir haber yapmış, haberde Almanya'nın 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak nitelendiren tasarıyı kabul etmesi nedeniyle, Türkiye'nin üst düzey Alman delegasyonuna İncirlik Üssü'ne giriş izni vermediğini iddia etmişti.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye, Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve bazı Alman milletvekilleri, Temmuz ayı içerisinde İncirlik Üssü'nde incelemelerde bulunmak istedi. Türkiye ise heyetin Üsse girmesine izin vermedi. Alman Korgeneral Dieter Warnecke de Savunma Komisyonu'nda yaptığı açıklamada Türkiye'nin İncirlik Üssü'ne giriş izni vermemesinin sebebinin Alman Parlamentosu'nda onaylanan soykırım tasarısı olduğunu söyledi.

Ayrıca Türkiye'nin sözlü olarak, Almanya'ya askeri yetkililerin İncirlik Üssü'nde incelemelerde bulunabileceğini, ancak politikacıların giremeyeceğini söylediği de iddia edildi.

Haber Ara