Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Çavuşoğlu'ndan Adalet Kurultayı eleştirisi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Gelibolu Yarımadası Kocadere Kamp Alanı'nda gerçekleştirilen Adalet Kurultayı'nı eleştirerek, 'Buradan adalet değil, çıksa çıksa sefalet çıkar' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-27 17:07:28

Çavuşoğlu'ndan Adalet Kurultayı eleştirisi


Yenice Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan Yenice İlçe Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Başkanı Yeşim Karadağ, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, AK Parti Yenice İlçe Başkanı Mehmet Güngör ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Çavuşoğlu, "O gün Sultan Alparslan beyaz elbise giyerek kefen dedi. Sonra cumhurbaşkanımız ben kefenimi giyip bu yola çıktım dedi. 15 Temmuz akşamı sünepe bir şekilde bir yerlerde oturup kahvesini yudumlamak yerine milletle meydanlara indi. Ama o akşam sünepe bir şekilde oturanlar beyaz atletle karşımıza çıktı. Sevgili kardeşlerim, beyaz atletten kefen olmaz. Malazgirtli olmayandan bir şey olmaz. Sen hangi 18 Mart'ta Çanakkale'ye geldin? Hangi 26 Ağustos'ta Malazgirt'te bulundun? Malazgirt ile ilgili söylediğin bir iki kelime var mı? Arkadaşlarıma baktırdım Lozan ile ilgili bir iki şey söylemiş. Bre hey Kılıçdaroğlu, eğer Malazgirt olmasaydı Lozan'la ilgili bir şey söyleyemezdin. Söyleyeceksen bir şey Malazgirt ile ilgili söyle. Ama size bir şey söyleyeyim mi? Bunların dünyası Anadolu'ya ait değil" dedi.

"BU UTANÇ SANA YETER"

CHP'lilerin Avrupa'da dolaşarak kendilerini şikayet ettiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Mesele bugün Avrupa'da dolaşıp, bizi şikayet etmek değil. Anadolu'yu dolaşıp, milletin gönlüne girebilmektir mesele. Ama sen bunu yapamazsın. Sen de bu yürek yok. Sen ancak 15 Temmuz'da bu ülkenin bağrına hançer saplamaya kalkanların savunucusu olup, onlarla kol kola girerek yürürsün. Bu utançta sana yeter" diye konuştu.

"GAREZİN Mİ VAR ŞEHİTLERE"

CHP'nin Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirdiği Adalet Kurultayıyla ilgili de sert açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Şimdi bakıyorsun Çanakkale'de şehitlerin üzerinde adeta tepinircesine fotoğraflar var. Bunu söylerken hicap duyuyorum. Yahu bu ne aymazlıktır kardeşim. Bunu nasıl yapıyorsun? Sen şehidimizin ruhunu nasıl azap edersin? Yapma kardeşim bunu. Bir akşam sabret. Yapacaksan bir başka yere git. Garezin mi var şehitlere? Garezin mi var Anadolu'ya? Garezin mi var bu millete? Ama heyhat, bu millete bir aidiyet duygusu kalmamış. Yazıklar olsun başka da diyecek bir şey yok. Buradan adalet değil, çıksa çıksa sefalet çıkar arkadaşlar" şeklinde konuştu.

Haber Ara